KiM

Slađanu Trajkoviću ponovo produžen pritvor

  • Izvor: Agencije
  • 29.05.2023. 12:00

Nakon što je Apelacioni sud tzv. Kosova poništio rješenje o produženju pritvora Slađanu Trajkoviću iz Mitrovice, Osnovni sud u Prištini ponovo je donio rješenje kojim se mjera sudskog pritvora produžava na još dva mjeseca, saopštio je Trajkovićev advokat Dejan Vasić.

"Jedino što se u ponovljenom postupku utvrdilo je navođenje koje su konkretne radnje i optužbe koje se stavljaju na teret mom branjeniku. Ma koliko bile besmislene i netačne, uspjeli smo da nakon šest mjeseci istrage konačno saznamo šta su izjavili svjedoci koje svo ovo vrijeme specijalna tužiteljka tajno i nezakonito saslušavala", rekao je Vasić.

Trajkoviću pogoršano zdravstveno stanje

Trajkoviću pogoršano zdravstveno stanje

On je dodao da će na novo rješenje još danas uložiti žalbu sa istim obrazloženjem kao u prethodnoj žalbi.

Uz očekivanje da će Apelacioni sud u svojoj odluci konačno reći da su istražne radnje obavljene potpuno nezakonito i poništiti prvostepeno rješenje", poručio je Vasić.

Porodica Slađana Trajkovića za sutra najavila protest u Prištini

Porodica Slađana Trajkovića za sutra najavila protest u Prištini

Slađan Trajković uhapšen je prošle godine u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, a privremene prištinske institucije terete ga za navodni ratni zločin. Ugroženog je zdrastvenog stanja, jer mu u pritvorskoj jedinici u Podujevu gdje se nalazi ne daju medicinsku terapiju.

Apelacioni sud je 25. maja ukinuo rješenje kojim je Trajkoviću produžena mjera sudskog pritvora.