Za još dva mjeseca

Nastavlja se tortura: Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

  • 17.11.2023. 16:18

Bivšem pripadniku policijske službe u Kosovskoj Mitrovici Slađanu Trajkoviću produžena je mjera pritvora do 15. februara iduće godine, odlučeno je u Osnovnom sudu u Prištini.

Njegov advokat Dejan Vasić rekao je da će biti puna godina od kada je Trajković pritvoren, podsjećajući da je u svojstvu branioca od suda tražio ublažavanje mjere, u skladu da dosadašnjom praksom na Kosmetu za istu vrstu krivičnih djela, s obzirom da su mnogi dosadašnji slučajevi uspješno sprovedeni odbranom sa slobode.

"Moj branjenik i ja snažno smo motivisani da na predstojećem glavnom pretresu pokažemo neosnovanost optužbi. Ovu argumentaciju predočiću Apelacionom sudu u žalbi koju ću podnijeti blagovremeno", naveo je Vasić.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je u julu optužnicu pred Posebnim odjeljenjem Osnovnog suda protiv Slađana Trajkovića, zbog sumnje da je navodno počinio ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji na području Vučitrna.

Slađan Trajković je bivši policajac kosovske službe u regionu Mitrovica - sjever, koji je podnio kolektivnu ostavku sa ostalim srpskim kolegama krajem prošle godine. Ubrzo potom je uhapšen u Bošnjačkoj mahali.

Pratite nas i putem Vibera