Sve objavljeno na TikToku

Šokantan snimak: Hrvatica vrijeđala turistkinju iz Azije

  • Izvor: Indeks
  • 10.08.2024. 20:29

Turistkinja iz Azije, koja je u junu bila na odmoru u Splitu sa svojim momkom, objavila je na TikToku snimke rasističkog napada koji je doživjela u jednom supermarketu, usljed čega ju je nepoznata žena pljunula i rekla da je "žuto go**o".

Naime, kako je turistkinja podijelila u svom TikTok videu, prišla joj je nepoznata žena dok je kupovala vodu u prodavnici i tom prilikom je nazvala pogrdnim imenom, dodala da “nema prava u Еvropi”, a potom je i pljunula, ali taj dio nije uspjela da snimi.

„Došao je moj momak koji je kupovao u drugom dijelu prodavnice i dao mi vlažnu maramicu da se obrišem i pitao je zašto je to uradila. Ona je bila iznenađena i rekla ‘zašto to pitaš, ja nemam problem sa tobom, ti si bijel, ona je žuta, to nije u redu’“, navela je djevojka.

“Kome ćeš prijaviti?!“

„Odlučili smo da izađemo iz prodavnice, a ta žena nas je čekala iza kase nakon što je platila proizvode, te je po leđima udarila momka koji nije Azijat. Pozlilo mi je, skoro sam se onesvijestila, a onda smo pozvali policiju kada smo izašli iz prodavnice. Kada sam već pozvala policiju, odlučila sam i da snimim dalje ponašanje ove žene prema nama“, dodala je djevojka.

Žena je izašla iz prodavnice, nakon turistkinje i njenog momka. Azijatkinja tvrdi da je žena ispred prodavnice takođe pljunula na njenog momka i počela da ih dodatno vrijeđa.

„Go**o jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Šengenu? Еvropolu, Interpolu, PNUSKOK-u, USKOK-?“, navela je žena pokazujući srednji prst.

Oglasila se i policija

„Policija je u posjedu pomenutog snimka i stupićemo u kontakt sa povrijeđenim. Sve provjeravamo i utvrđujemo kada se to dogodilo. Policija nema nultu toleranciju za ovakvo ponašanje. Krivična istraga je u toku“, rekao je za Indeks.hr, Jerko Kurevija, portparol PU splitsko-dalmatinske.


@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US. #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: