Hrvatska

Polnim organom napao momka njegove bivše djevojke pa dobio batine

  • Izvor: Indeks
  • 07.08.2024. 18:21

Policijska uprava splitsko-dalmatinska saopštila je da je 30-godišnjak u subotu oko 17 sati došao na adresu stanovanja 39-godišnjaka, novog momka njegove bivše djevojke, te ga verbalno i fizički napao, piše "Indeks".

On je vrijeđao i omalovažavao 39-godišnjaka, a u jednom trenutku je skinuo hlače i izvadio polni organ. Vrijeđao je i svoju bivšu partnerku, a zatim je i fizički napao 39-godišnjaka.

Napadnuti je odgovorio tako što je metalnom šipkom udario 30-godišnjaka, koji je pritom zadobio tešku tjelesnu povredu ruke, dodaje pomenuti portal.

Еvo šta su napadači rekli Milanu Novitoviću

Еvo šta su napadači rekli Milanu Novitoviću

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 30-godišnjak svojim ponašanjem narušio javni red i mir te prekršio Zakon o zaštiti od nasilja u porodici. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom opštinskom prekršajnom sudu.

Sa druge strane, 39-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela nanošenja teške tjelesne povrede priveden. Iz policije nisu naveli u kojem gradu se ovaj slučaj zbio.

Zbog karakteristika okršaja i krivične prijave koja prijeti 39-godišnjaku, mnogi su u komentarima napisali šta je muškarac trebao učiniti umjesto da je napadača udario šipkom. Neki komentari su zaista urnebesni.

Najviša temperatura vode oko Velikog koralnog grebena za proteklih 400 godina

Najviša temperatura vode oko Velikog koralnog grebena za proteklih 400 godina

"Šta je trebao 39-godišnjak izvaditi polni organ pa se onda boriti kao mačevima. Pa ko pobijedi”, "Pravedno bi bilo da je i 39-godišnjak izvadio svoj polni organ te da su se na licu mjesta mačevali. Pobjednik nosi sve” i "Napadne te kod kuće, ku..c izvadi, vrijeđa te… I ti u zatvor radi samoodbrane… Po sudu bi bilo da je i taj drugi trebao izvaditi motku pa da se mačuju, onda bi bilo valjda ravnopravno, ono ko prvi ‘k*rcem u čelo’”, samo su neki od komentara.

Mnogi u komentarima kritikuju činjenicu da je 39-godišnjak završio u pritvoru uz sumnju u počinjenje krivičnog djela:

"Ne razumijem naš zakon. Napadnut u vlastitom stanu i ne smije se braniti. Pa nije to sportski susret pa da postoje pravila borbe, u toj situaciji braniš se kako znaš i umiješ svim sredstvima”, jedan je od primjera.

Hrvatski komentator iznenadio sve u prenosu utakmice Srbije i Australije

Hrvatski komentator iznenadio sve u prenosu utakmice Srbije i Australije


Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)