Iz tri automobila ukrao hiljade eura

Lopovi imaju novu tehniku, specijalnim uređajem ometa zaključavanje automobila

  • Izvor: Hajat
  • 01.08.2024. 16:18

Hrvatska policija otkrila je podmuklog lopova koji je koristio uređaj za elektronsko ometanje daljinskog zaključavanja te iz tri automobila ukrao hiljade eura.

- Sumnja se da je muškarac (64) tokom jula na području Donjeg Desinca koristeći uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila onemogućio zaključavanje privatnih automobila te iz njih ukrao novac i razne stvari.

Tako je 2. jula na području Desinca, koristeći taj uređaj, onemogućio zaključavanje parkiranog Micubišija mađarskih tablica, vlasništvo mađarskog državljanina (79), te prišao vozilu i ukrao nekoliko hiljada evra.

Đoković pred kamerama izvadio krst: Ovo radi jer su OI ismijavale Isusa i tajnu večeru?

Đoković pred kamerama izvadio krst: Ovo radi jer su OI ismijavale Isusa i tajnu večeru?

Na istom području 16. jula u jutarnjim satima na isti način onemogućio zaključavanje parkiranog opela zagrebačkih tablica, vlasništvo 43-godišnjakinje, te iz vozila ukrao nekoliko hiljada eura.

Potom je 26. jula u popodnevnim satima koristeći isti uređaj onemogućio zaključavanje mercedesa austrijskih tablica, vlasništvo 42-godišnjakinje, te iz otključanog vozila ukrao nekoliko stotina evra i dokumente.

Žena i kćerka direktora Hrvatskih šuma nazvale vatrogasce i policajce nakazama

Žena i kćerka direktora Hrvatskih šuma nazvale vatrogasce i policajce nakazama

U utorak policijski službenici iz Jastrebarskog su u automobilu golf zagrebačkih tablica kojim se koristi osumnjičeni obavljenom pretragom pronašli uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila.

Materijalna šteta pričinjena krivičnim d‌jelima iznosi oko 4300 evra. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena prijava - rekli su u četvrtak u zagrebačkoj policiji.

(Hajat)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: