Pokušaj ubistva

Strava u Bosanskoj Krupi: Ubo suprugu nožem u vrat pa sebe izbo po stomaku

  • Izvor: ATV
  • 31.08.2024. 12:42

Е.S. (33) osumnjičen je da je u Bosanskoj Krupi pokušao ubiti svoju suprugu F.B. (28) tako što ju je nožem ubo u vrat, a zatim i sebe, ubodom u stomak.

U vrijeme kritičnog događaja u stanu je bilo i zajedničko šestogodišnje dijete Е.S. i F.B., koje je predato u nadležnost Centra za socijalni rad Bosanska Krupa.

"Dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Unsko - sanskog kantona je Policijska stanica Bosanska Krupa obavijestila da je u stambenoj gradi u užem gradskom centru došlo do pokušaja femicida", naveli su iz ovog tužilaštva.

Povrede na abdomenu kod osumnjičenog je dežurni ljekar okarakterisao kao lake.

Neposredno prije ovog događaja, Policijska stanica je zaprimila anonimnu prijavu građana o nasilju u porodici.

Odmah nakon prijave je dežurna tužiteljka izišla na lice mjesta gd‌je je rukovodila uviđajem kako bi se preduzele sve neodložne radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja okolnosti ovog slučaja.

Osumnjičeni je po otpuštanju iz Kantonalne bolnice uhapšen te će biti predat dežurnoj tužiteljki, koja će Kantonalnom sudu u Bihaću predložiti da mu se odredi pritvor.

"Prema službenim evidencijama Tužilaštva, osumnjičeni je ranije osuđivan za nasilničko ponašanje i prevaru, dok nije bilo predmeta zbog nasilja u porodici niti drugih krivičnih d‌jela na štetu njegove supruge", naveli su iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem Vibera