Pijani vozač

Sa 3,33 promila izazvao smrt žene, osuđen na tri godine zatvora

Branko Danilović (46) iz Vukosavlja osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na tri godine zatvora jer je sa 3,33 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Dobrila Blagojević (65) iz Modriče.

Presudom Daniloviću je izrečena i trogodišnja zabrana upravljanja vozilom ”B” kategorije, u koju se ne računa vrijeme provedeno u zatvoru.

Tragedija se dogodila 27. jula 2022. godine u 12.45 časova u Skugriću kod Modriče. U presudi se navodi da je Danilović bio za volanom ”opel astre” i usljed pijanstva je prešao u lijevu saobraćajnu traku i sudario se sa ”ford fijestom” za čijim volanom je bila Blagojevićeva. Nesrećna žena je u sudaru zadobila višestruke povrede od kojih je preminula u kolima Hitne pomoći, na putu za bolnicu.

Rekordna presuda: Pijanom vozaču 13 godina zatvora za pogibiju dva brata!

Rekordna presuda: Pijanom vozaču 13 godina zatvora za pogibiju dva brata!

”Optuženi je upravljao vozilom u stanju prepitosti sa koncentracijom alkohola u krvi od 3,15 g/kg, odnosno 3,33 promila, iako je bio svjestan da nepridržavanjem saobraćajnih propisa može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost život ljudi, pa je pristao na nastupanje takve posljedice”, navodi se u presudi.

Pijan skrivio smrt dvojice mladića, osuđen na šest i po godina zatvora

Pijan skrivio smrt dvojice mladića, osuđen na šest i po godina zatvora

Pojašnjava se da je do nesreće došlo zato što se Danilović nije držao desne strane kolovoza, već je prešao u lijevu kolovoznu traku sa 1,6 metara širine vozila, udarivši u ”fijestu” koja je naišla iz suprotnog pravca.


Pratite nas i putem Vibera