Otmica

Radinković sproveden iza rešetaka, prijeti mu do 10 godina zatvora

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Nenadu Radinkoviću iz Laktaša osumnjičenom za otmicu Halidu N., koga je zatočio u vikendici i za njegovu slobodu naplatio 47.000 evra.

U sudu navode da se Radinkoviću na teret stavlja da je počinio krivično djelo otmice i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja. Ukoliko se dokaže krivica Radinkoviću prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora.

Pritvor je određen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi boravkom na slobodi ometati krivični postupakmogao uništavanjem dokaza ili uticajem na svjedoke, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

”Pritvor može trajati do 20. juna ove godine”, saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Radinković za otkup tražio 500.000 evra, uplaćeno mu 42.000 u kripto valuti!

Radinković za otkup tražio 500.000 evra, uplaćeno mu 42.000 u kripto valuti!

Halid N. je otet 15. maja ove godine i odveden je na nepoznatu lokaciju, na kojoj je bio vezan i izložen batinanju i maltretiranju.

”Osumnjičeni je, uz prijetnju po život i tijelo, zahtijevao isplatu u iznosu od 500.000 evra za njegovu slobodu. Novac je tražio u kripto valuti. Prvobitno traženi novčani iznos je smanjio na 250.000 evra, pa potom na 50.000 evra. Posredstvom brata žrtve primio je 42.000 evra u kripto valuti, te 5.000 evra u kešu posredstvom trećeg lica iz Banjaluke”, saopštilo je ranije Republičko javno tužilaštvo Srpske.

Radinković je uhapšen u akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske. Kako saznaje ATV on je prvobitno bio pušten da se brani sa slobode. Međutim, istražioci su nastavili da ga prate i ponovo je uhapšen nakon što je podigao novac u kripto valuti.

Radinković osumnjičen za otmicu učesnika emisije ”Svadba od milion evra”

Radinković osumnjičen za otmicu učesnika emisije ”Svadba od milion evra”

Kao što je ATV pisao žrtva otmice je učesnik emisije ”Svadba od milion evra”. On se u emisiji pojavljuje kao gost na glamuroznoj romskoj svadbi u Hamburgu, iskazujući se velikom količinom novca kojom ”kiti” muziku. Po vlastitim riječima, Halid se bavi prodajom skupocjenih satova od zlata i dijamanata. U svom pojavljivanju u emisiji javno je pokazao svežanj novca koji je namijenio za bakšiš muzici, te se pohvali satom ”Patek Philippe" za koji kaže da košta između 80.000 i 90.000 evra.

Radinković je široj javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: