Loznica

Prizor koji slama srca na mjestu gdje je ubijen policajac

  • Izvor: Telegraf
  • 18.07.2024. 12:00

Prizor koji slama srca na mjestu na kojem je tragično izgubio život policajac Nikola Krsmanović (34), a njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen. Cvijeće i svijeća položeni su u čast heroja kojeg je ubio Albanac sa Kosmeta Hajziri Artan (33).

Na teritoriji Loznice trenuto je opasadno stanje, mnogobrojni pripadnici žandarmerije raspoređeni su na ovom mjestu i tragaju za napadačem.

U kući tragično nastradalog policajca okupljaju se rodbina i prijatelji koji roditeljima, nijemim od bola, izjavljuju saučešće.

Krsmanović je bio policijski sužbenik SGP Trbušnica, u MUP je bio od 2009. godine, a ubijen je noćas u Loznici.

Krsmanović je SŠUP u Sremskoj Kamenici, i od 2012-2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije.

Neoženjen, bez djece, iza njega su ostali otac, majka i sestra sa porodicom.


Za izvršiocem ubistva policajca u Loznici aktivno se traga i u Srpskoj

Za izvršiocem ubistva policajca u Loznici aktivno se traga i u Srpskoj

Oglasio se Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen.

Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta.

"Noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije osobe", rekao je Dačić.

Objavljena fotografija osumnjičenog za ubistvo policajca: Albanac u bjekstvu, imao njemačke dokumente

Objavljena fotografija osumnjičenog za ubistvo policajca: Albanac u bjekstvu, imao njemačke dokumente

Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobjegao.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gdje je Krsmanović podlegao povredama.

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Uviđaj od strane Višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?