Prevara

Preuzeo tuđi Fejsbuk nalog i od prijatelja tražio novac

Tridesetrogodišnji A.O. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je hakovao i preuzeo Fejsbuk nalog jedne osobe, da bi potom od njegovih prijatelja tražio pomoć u vidu novčanih uplata.

U PU Banjaluka navode da je A.O. osumnjičen za krivična djela prevare i neovlašten pristup kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podtaka.

”Žrtva je 4. aprila prijavila olicija da je nepoznata osoba dva dana ranije neovlašteno pristupila njegovom profilu na društvenoj mreži, te preuzelo kontrolu na profilom. Potom se, u cilju sticanja imovinske koristi, lažno predstavljao i druge osobe doveo u zabludu tražeći uplatu novca preko onlajn sistema za kupovinu”, saopštila je PU Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je po naredbi suda izvršen pretres stana i drugih prostorija koje korisi osumnjičeni A.O. pri čemu su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

”Nad osumnjičenim će biti izvršena kriminalistička obrada i zbog sumnje da je na području Brčkog, Čajniča i Gračanice počinio krivično djelo prevare”, navode u policiji.

Istraga se sprovodi pod nadzorom OJT Banjaluka kome će, nakon kompletiranja predmeta, protiv A.O. biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.


Pratite nas i putem Vibera