Luizijana

Ovo je muškarac koji je ubio djevojku a potom oteo njene kćerke

  • Izvor: Agencije
  • 14.06.2024. 20:18

Muškarac iz Luizijane uhapšen je u četvrtak nakon što je 35-godišnja majka pronađena mrtva, a njene dvije otete kćerke kasnije otkrivene u Misisipiju – jedna mrtva, a druga živa – u, kako kažu istražitelji, slučaju trgovine ljudima.

Osumnjičeni, 36-godišnji Danijel Kalihan, optužen je za “počinjenje brutalnih i gnusnih djela nasilja”, uključujući ubistvo Keli Brunet i njene četvorogodišnje kćerke, saopštila je šerifova kancelarija u župi Tandžipahoa, sjeverno od Nju Orleans.

Istražioci Džeksona rekli su da je šumovito naselje u kojem su pronađene djevojčice pokazalo znakove da je lokacija mogla da se koristi za trgovinu ljudima, uključujući kaveze za male životinje.

Izdat “Amber alert”

– Naša srca su sa svima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem. Ovo su neopisivi zločini – rekao je parohijski šerif Danijel Еdvards u objavi na društvenim mrežama.

Ranije u četvrtak, izdat je “Amber alert” za otete kćerke, stare 4 i 6 godina, nakon što je majka pronađena mrtva u svom domu, rekao je šef kancelarije šerifa župe Tandžipahoa Džimi Trevis.

Majka na meti osuda zbog imena koje je dala sinu

Majka na meti osuda zbog imena koje je dala sinu

Nakon višesatne potrage, policija u Džeksonu, Misisipi — oko 2 sata vožnje od Tandžipahoe — ušla je u trag osumnjičenom i pronašla “tragičnu scenu”, rekao je šef policije Džeksona Džozef Vejd.

Druga sestra

Nakon kratke potjere, Kalihan je uhapšen u šumovitoj oblasti u blizini kuće, a tijelo četvorogodišnjaka pronađeno je nesahranjeno u šumi iza kuće, prema Vejdu. Druga sestra je pronađena povrijeđena i prebačena je u bolnicu.

– Meni je kao šefu policije i kao ocu veoma, veoma uznemirujuće da prisustvujem i vidim ono što sam upravo vidio – rekao je Vejd o sceni.

Oglasila se majka koja je pretukla učiteljicu, evo šta kaže

Oglasila se majka koja je pretukla učiteljicu, evo šta kaže

Zbog znakova da je na toj lokaciji “pokušana neka trgovina ljudima”, vlasti Džeksona su se obratile odeljenjima za trgovinu ljudima pri istražnom birou Misisipija i okrugu Hinds, rekao je Vejd, prenosi AP.

Prvi na listi osumnjičenih

– Obradićemo ovo mjesto zločina do detalja – rekao je on.

Ostaju mnoga pitanja, rekao je Vejd, uključujući zašto je Kalihan navodno odveo djecu u Džekson i zašto je dijete ubijeno.

Iako je Kalihan tek trebalo da bude intervjuisan u četvrtak uveče, istražitelji vjeruju da osumnjičeni živi u Luizijani i da je izlazio sa Brunetovom “povremeno”, rekao je Trevis. Kada je u četvrtak objavljeno Amber Alert, navodi se da je muškarac, kasnije identifikovan kao Kalihan, tražen “zbog ispitivanja nakon incidenta nasilja u porodici, koji se dogodio u vrijeme otmice i rezultirao ubistvom”.

– Glavni prioritet istražitelja biće intervjuisanje Kalihana i briga o preživjeloj šestogodišnjoj žrtvi. Ona je prošla kroz nešto što većina nas, nadamo se, nikada neće iskusiti. I ona će morati da provede ostatak života sjećajući se svega – rekao je načelnik Travis.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.