Za 10 dana će sve biti poznato

Otac Danke Ilić (2) ima samo jednu poruku za tužilaštvo!

  • Izvor: Telegraf
  • 16.09.2024. 14:04

Rok za podizanje optužnice protiv Dejana Dragijevića iz sela Zlot i Srđana Jankovića iz sela Luka, osumnjičenih da su ubili Danku Ilić (2) je 26. septembar. Dakle ostalo je još 10 dana da Više javno tužilaštvo u Zaječaru prikupili dokaze da pomenutu dvojicu ne pusti na slobodu.

Miloš Ilić, otac djevojčice rekao je za Telegraf da očekuje da pravda bude zadovoljena.

"Nadam se da će sve biti kako treba, da će optužnica biti podignuta. Očekujem da pravda bude zadovoljena", rekao je on.

Okončana istraga u slučaju nestanka Danke Ilić, evo šta sada slijedi

Okončana istraga u slučaju nestanka Danke Ilić, evo šta sada slijedi

Podsjetimo, posljednja vještačnja bili su snimci dvije kamere iz Banjskog Polja u blizini kuće ispred koje je djevojčica posljednji put viđena, kao i kamera na čačanskim soliterima u Boru, gdje živi porodica djevojčice.

Snimci sa kamera, prema prvim informacijama, nisu donijele nova saznanja, već su samo potvrdile ono što je već bilo poznato, s obzirom na to da se na njima vidi trenutak kada Ivana Ilić sa ćerkom Dankom i sinom izlazi iz stana i ulazi u automobil kako bi sa djecom otišla u Banjsko Polje, a njeno kretanje zabilježile su i kamere u samom Banjskom Polju. Druga vozila koja su snimljena nisu dovedena u vezu sa nestankom djeteta.

Takođe, vrijeme izlaska iz zgrade, zabilježeno na kamerama, u potpunosti se poklapa sa onim koje je navela majka djevojčice kada je govorila o tome kada je sa djecom izašla iz zgrade i uputila se ka Banjskom polju. Vidi se i da, kao što je rekla, sa njom i djecom niko nije krenuo i da okolno nije bilo sumnjivih ljudi.

Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu: Tužilaštvo se oglasilo o nestanku Danke (2)

Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu: Tužilaštvo se oglasilo o nestanku Danke (2)

Analiziran je i vještačen i GPS uređaj službenog vozila JKP "Vodovod" iz Bora, koje su koristili dvojica osumnjičenih. To vještačenje potvrdilo je da su oni kobnog dana, u vrijeme nestanka djevojčice, boravili ispred stare kuće u kojoj se ona igrala sa bratom, a zabilježen je i trenutak kada su se zaustavili na deponiji na Starobanjskom putu.

Ipak, u danima nakon nestanka djeteta, ta deponija detaljno je očišćena, kao i nekoliko manjih, smeće je uklonjeno, a bageri su prekopali zemlju. Međutim, tijelo djeteta, koje bi bilo glavni dokaz ubistva, tamo nije pronađeno.

Kamera snimila Dankinu majku kobnog dana: Еvo s kim je izašla iz zgrade na dan nestanka djevojčice

Kamera snimila Dankinu majku kobnog dana: Еvo s kim je izašla iz zgrade na dan nestanka djevojčice

Iako je vozilo u kom su bili osumnjičeni bilo u Banjskom Polju, a potom i na deponiji, vještačenje je pokazalo da u njemu nema DNK tragova djevojčice. Kapi krvi koje su pronađene nisu njene.

I dok naizgled djeluje da dokaza nema, s obzirom na to da tijelo djevojčice nije pronađeno, a da su dvojica osumnjičenih više puta mijenjala iskaz da bi, naposljetku, od priznanja koje su dali u policiji, došli do negiranja krivičnog djela u tužilaštvu, iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru su za Telegraf.rs rekli da nastoje da pogidnu optužnicu prije nego što osumnjičenima istekne šest mjeseci pritvora, što bi se dogodilo u prvoj nedjelji oktobra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: