Oglasio se brat ubice iz Sanskog Mosta: Bio je vjernik, ne znam šta mu se desilo, u šoku sam

  • Izvor: 24sata.hr
  • 21.08.2024. 21:48

On je bio jedan od boljih, bio je vjernik, nikom nije učinio ništa nažao do sada, ne znam šta bi rekao. Ne znam šta mu se desilo, u velikom sam šoku. Znam da je bio uredan, a šta se dešavalo ne znam, rekao je brat domara koji je počinio trostruko ubistvo u Sanskom Mostu.

Domar Mehemed Vukalić došao je u srijedu ujutro u školu s oružjem i ubio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan.

Novinari su stupili u kontakt s njegovim bratom.

„Da. Tačno je da je riječ o mom bratu. Ne znam ništa o tome. Doručkovao sam na balkonu i čuo sam isto šta ste i vi čuli. Zgrožen sam. U zadnje vrijeme se nismo ni družili, ne znam šta se s njim dešavalo. Ne znam šta mu se dešavalo u školi, to pitajte njih ili nekoga ko je s njim radio“, rekao je za 24sata brat domara koji je počinio ovaj monstruozni zločin.

Domar škole iz Sanskog Mosta operisan na UKC-u, evo gdje se sad nalazi

Domar škole iz Sanskog Mosta operisan na UKC-u, evo gdje se sad nalazi

Nakon toga je pokušao i sebi presuditi, ali preživio je. Trenutno se nalazi u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a Republike Srpske, gdje je prethodno operisan

Nijaz Halilović, direktor Gimnazije Sanski Most, bio je i kandidat za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima u Sanskom Mostu, a koji bi trebali biti održani u oktobru ove godine. Takođe, Halilović je bio i dugogodišnji službenik SDP u opštini.

Među ubijenima je i profesorka engleskog jezika Gordana Midžan od koje se na društvenim mrežama opraštaju brojni učenici.

Pratite nas i putem Vibera