”Gorila” otkrio osumnjičene za uzgoj marihuane na obali rijeke u Doboju

Slaviša Gostić (34) i Mladen Starčević (43) iz Doboja uhapšeni su u okviru akcije ”Gorila” zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa uzgojem plantaže marihuane koja je 30. jula otkrivena uz rijeku u naselju Bukovica kod Doboja.

Gostić i Starčević osumnjičeni su za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, a Starčević se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

”Po naredbi suda izvršen je pretres na više lokacija, pri čemu su pronađena i oduzeta tri paketića sa biljkom nalik marihuani mase 48,9 grama, automatska puška sa okvirim u kojem su se nalazila 24 metka, kao i 30 komada municije, te predmeti namijenjeni za pakovanje opojne droge i drugo”, saopšteno je iz PU Doboj.

Uz rijeku kod Doboja otkrivena plantaža marihuane

Uz rijeku kod Doboja otkrivena plantaža marihuane

U policiji podsjećaju da su policijski službenici u okviru ove akcije 30. jula pronašli plantažu sa 813 zasađenih stabljika indijske konoplje, dužine od 50 do 140 centimetara.

”Po kompletiranju predmeta protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima”, navode u policiji.


Pratite nas i putem Vibera