MUP KS

Novi detalji ubistva u Sarajevu: Supruga usmrtila nožem dok je spavao

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 12.09.2024. 14:13

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je u četvrtak, 12. septembra, Kantonalnom sudu u Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Dženani Jahić osumnjičenoj za ubistvo supruga Senada Jahića na okrutan način, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičene moglo doći do uznemirenja javnosti.

"Sumnjiči se da je nožem usmrtila supruga dok je spavao u dnevnom boravku. Smrt oštećenog je nastupila, nakon što ga je osumnjičena nožem ubola više puta u predjelu vrata, grudnog koša i ruku", dodala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjetimo, u sarajevskom nasilju Alipašino polje je u noći sa utorka na srijedu došlo do ubistva Senada Jahića, prenosi "Radio Sarajevo".

Sirene zavijale širom Njemačke - ljudima se 'užarili' televizori i telefoni

Sirene zavijale širom Njemačke - ljudima se 'užarili' televizori i telefoni

U srijedu, 11. septembra, oko 03:25 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u stanu, u ulici Trg nezavisnosti, opština Novi Grad izvršeno krivično djelo ubistvo 58- godišnjeg Senada Jahića iz Sarajeva.

"Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu 'Bare', gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija. U vezu s izvršenjem krivičnog djela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) dovodi se njegova supruga Dženana Jahić, rođena 1976. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, koja je privedena u službene prostorije i nad njom će u toku dana biti izvršena kriminalistička obrada", naveli su iz MUP-a KS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.