Sud BiH

Određen pritvor advokatu Stuparu i dvojici uhapšenih u akciji ”Spartakus”

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor poznatom banjalučkom advokatu Draganu Stuparu, Bojanu Đokiću zvanom Đurđo iz Zvornika i Strahinji Pandureviću iz Istočnog Sarajeva koji su uhapšeni u akciji ”Spartakus”, nezvanično saznaje ATV.

Radi se o predmetu koji se odnosi na desetočlanu grupu osumnjičenu za organizovani kriminal.

”Osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga, pranjem novca i drugim krivičnim djelima. Predmet obuhvata organizovanu kriminalnu grupu koja je duži vremenski period djelovala na području BiH, a radi se o predmetu u kojem se realizuje međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama i agencijama sa područja Belgije i ЕU, a koriste se i informacije dobijene dešifrovanjem Skaj i Anom aplikacija”, saopštiloj je Tužilaštvo BiH.

Predložen pritvor banjalučkom advokatu i uhapšenima u akciji ”Spartakus”

Predložen pritvor banjalučkom advokatu i uhapšenima u akciji ”Spartakus”

Osim trojice pritvorenih pod istragom su još Bojan Raonić iz Zvornika, koji u Belgiji izdržava zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom, zatim Zlatan Ćuk iz Bijeljine i Tomislav Petrović iz Pala, koji se nalaze u bjekstvu, Raonićeva majka Milada i drugi.

Akcija ”Spartakus”: Uhapšena grupa sarađivala sa Zvorničaninom koji se nalazi u zatvoru u Belgiji

Akcija ”Spartakus”: Uhapšena grupa sarađivala sa Zvorničaninom koji se nalazi u zatvoru u Belgiji

”Advokatu Stuparu na teret je stavljeno da je počinio krivična djela organizovani kriminal, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela, davanje dara i drugih oblika koristi iz Krivičnog zakona BiH, te falsifikovanje isprave iz Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi izvor iz pravosuđa.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.