Beograd

Drama na suđenju Blažiću: Pogledaj me, zakleo sam se da ću se osvetiti

  • Izvor: Blic
  • 22.08.2024. 14:12

U četvrtak, 22. avgusta, je u zgradi Specijalnog suda u Beogradu nastavljeno suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u Mladenovcu u maju prošle godine, kao i njegovom ocu Radiši Blažiću. Za danas je zakazano svjedočenje oštećenih u ovom postupku.

Otac ubijenog Aleksandra Milovanovića je rekao da njegov sin nije bio ni u kakvom sukobu s optuženim, ali on sada jest.

"Ostajem pri svojoj izjavi. Imam za dodati: digni glavu i pogledaj me dobro. J***ću vam mamu", rekao je Miroljub Milovanović.

"Čekaću ga cijeli život. S jedne strane volio bih da ga osudite na doživotnu kaznu, a s druge strane kao otac, zakleo sam se sebi da ću se osvetiti. Pustite ga odmah. Pridružujem se krivičnom gonjenju, ističem pravno imovinski zahtjev i tražim 100.000 evra po članu porodice", dodao je.

Vukaliću metak prošao blizu srca, nakon operacije je stabilno

Vukaliću metak prošao blizu srca, nakon operacije je stabilno

Majka ubijenog Aleksandra je bila prisutna na suđenju, ali nije bila u stanju da svjedoči.

Krivičnom progonu i imovinsko-pravnom zahtjevu se pridružio i oštećeni Milan Pešić, piše "Blic".

Podsjetimo, tada dvadesetjednogodišnji Blažić ubio je 4. maja prošle godine hicima iz automatskog oružja i pištolja devet, a ranio 14 osoba u selima Dubona i Malo Orašje na teritoriju beogradske opštine Mladenovac. Uhapšen je dan kasnije i od tada je u pritvoru.

Blažić je prethodno na pripremnom ročištu 26. jula, koje je bilo zatvoreno za javnost, "skoro u cjelosti priznao krivicu", rekavši kako "ne zna šta ga je obuzelo da počini takav zločin", potvrdili su tada beogradskim medijima njegovi opunomoćenici.

Dva odbornika napustila SDS: Načelnik Ugljevika bez skupštinske većine

Dva odbornika napustila SDS: Načelnik Ugljevika bez skupštinske većine

Blažićev otac, R. B, koji je takođe optužen u ovom postupku zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, municije i eksplozivnih materija, negirao je krivnju, ustvrdivši kako ne zna odakle njegovom sinu oružje kojim je počinio masakr.

S obzirom na to da Uroš Blažić u vrijeme kada je počinio zločin nije imao punu 21 godinu, najviša kazna na koju može biti osuđen je 20 godina zatvora.

Pratite nas i putem Vibera