Granična policija BiH

Turčin uhapšen po potjernici zbog ubistva bez predumišljaja i zločina protiv djece

Granična policija BiH uhapsila je državljanina Turske Еnesa Muhamet Cetinkaja (Enes Muhammet Cetinkay), na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao Interpol Ankara zbog više krivičnih djela.

Kako navode u GP BiH Cetinkaj se potražuje zbog krivičnih djela ubistvo bez predumišljaja, nanošenje povreda koje uzrokuju smrt, ubistvo i zločin protiv djece.

”Osumnjičeni je 6. juna uhapšen na području Gradiške i predat je u nadležnost Sudske policije Suda BiH”, saopštila je Granična policija BiH.

Isti dan turski državljanin je izveden pred Sud BiH koji mu je odredio ekstradicioni pritvor u trajanju od šest mjeseci.

”Po rješenju suda pritvor može tragajati do 6. decembra, odnosno do izvršenja odluke o izručenju ili nove odluke suda”, navode u Sudu BiH.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.