Vranje

Bila je majka četvoro djece - Ovo je preminula porodilja, oglasila se porodica

  • Izvor: Informer
  • 21.04.2024. 15:46

Porodilja X.A. (37) iz Preševa, majka četvoro djece, preminula je u srijedu, 17. aprila, a sahranjena je u petak u selu Ašane.

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju, Saša Đorđević rekao je da je do smrti porodilje i majke četvoro djece došlo usljed komplikacija prilikom porođaja.

Od korone bolovao 613 dana, pronađeno više od 50 mutacija

Od korone bolovao 613 dana, pronađeno više od 50 mutacija

Prema riječima rođaka preminule, uprkos gubitku, njena porodica je veoma zahvalna ljekarima koji su uspjeli da spasu bebu.

- Ona je imala probleme sa srcem, koliko sam ja upoznat. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vrijeme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog koji su brinuli o njoj... Međutim, usljed problema nisu mogli da joj spasu život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da oni, navodno, nemaju zamjerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su doktori ipak uspjeli da spasu dijete - kaže ovaj čovjek iz okoline Preševa, rođak pokojne trudnice.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da bi u nedjelju trebalo da bude saslušan doktor Veličković. Zatražena je i obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Utvrđuju se okolnosti kako je porodilja preminula. U Zdravstvenom centru u Vranju urađena je unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija.

Pratite nas i putem Vibera