Beograd

Beograđanin osumnjičen za terorističko udruživanje branio se ćutanjem na saslušanju

  • Izvor: SRNA
  • 02.07.2024. 07:02

Osumnjičeni za terorističko udruživanje u vezi sa napadom na žandarma ispred izraelske Ambasade u Beogradu branio se ćutanjem na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Iz tužilaštva navode da su saslušali I.D. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo terorističko udruživanje, koje se dovodi u vezu sa napadom Miloša (Salahudina) Žujovića samostrelom na pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića ispred izraelske Ambasade.

Tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor I.D, navedeno je u saopštenju.

Uhapšena osoba povezena sa napadačem iz Beograda

Uhapšena osoba povezena sa napadačem iz Beograda

I.D. je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je napao žandarma Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela i pogodio ga strijelom u vrat. Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Kako je ranije rekao ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, zbog sumnje na terorističko udruživanje uhapšen je Igor Despotović iz Beograda.

Pratite nas i putem Vibera