Ruma

Počelo suđenje Miljanu Hofmanu: "Ništa nije bilo stvarno"

  • Izvor: Blic
  • 08.02.2024. 15:53

U Osnovnom sudu u Rumi danas je počelo suđenje Miljanu Vidoviću Hofmanu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje što je osumnjičeni opovrgao i u svojoj odbrani rekao da nije kriv.

Miljanu Vidoviću Hofmanu se sudi zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara jednog restorana u Irigu, a na snimku tog incidenta koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se osumnjičeni oštećenom unosi u lice i obraća mu se neprijatnim tonom, a u jednom trenutku ga grize za obraz i hvata ga za lice dok su okruženi Vidovićevim drugarima.

Iznoseći svoju odbranu, Vidović je izjavio da je zbog šale već četiri mjeseca u zatvoru, a ne sa svojim kćerkama i porodicom.

Podignuta optužnica protiv Miljana Hofmana: Tužilaštvo traži godinu dana zatvora

Podignuta optužnica protiv Miljana Hofmana: Tužilaštvo traži godinu dana zatvora

– Ovo je jedna neslana šala zbog koje sva ova četiri mjeseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Prethodno smo se dogovorili da snimimo skeč. Sve je to bila gluma. Ništa nije bilo stvarno. Ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio. Imao sam i prethodne slične skečeve na društvenim mrežama. Snimak nije napravljen mojim telefonom, ja ga nisam stavio na mreže i ne znam ko ga je stavio – rekao je Vidović u svojoj odbrani.

Advokat o hapšenju braće Hofman: Nije bilo ni malo ugodno

Advokat o hapšenju braće Hofman: Nije bilo ni malo ugodno

Vidović je istakao da je objavljeni snimak isječen, te da prikazuje samo ono što njemu ne odgovara i što mu ne ide u prilog.

– Ovaj snimak što je objavljen prikazuje samo ono što meni ne odgovara, nema onog što je bilo prije i poslije toga. Oštećenog ni jednom radnjom na snimku nisam ugrozio – naglasio je Vidović.

"Grupa iz Modriče" ponovo sije strah, Hofman šamarao konobara

Član tima branioca Miljana Vidovića, advokat Goran Karadarević kaže u izjavi za Blic da, što se odbrane tiče, ne postoje nikakvi dokazi da je njihov klijent počinio krivično djelo. On je potvrdio navode Vidovića da je to sve bila šala.

– Naš klijent i oštećeni su se dogovorili da se snimak napravi što uverljivije da bi gledanost na društvenim mrežama bila što veća. Kako su i objasnili, snimak je nastao za potrebe objavljivanja na društvenoj mreži Tiktok u cilju što skuplje prodaje reklamnog prostora na toj društvenoj mreži – objasnio je Karadarević.

Braća Hofman i Tupeša prijavljeni za prijetnje svjedoku

Braća Hofman i Tupeša prijavljeni za prijetnje svjedoku

Sljedeće ročište zakazano je za 23. februar a odbrana je zatražila da se Vidoviću ukine pritvor ili da se zamijeni blažom mjerom – kućnim pritvorom. Karadarević je istakao da je sudija pojedinac smatrala da ona nije nadležna za to te da zato nije donijela odluku, pa će taj prijedlog biti upućen vanraspravnom vijeću na odlučivanje.

Sportska karijera u sjenci skandala: Braći Hofman koji tuku i prijete sudilo se zbog otmice muškarca, otac ih se odrekao preko novina

Sportska karijera u sjenci skandala: Braći Hofman koji tuku i prijete sudilo se zbog otmice muškarca, otac ih se odrekao preko novina

Podsjetimo, Vidović je uhapšen u jednom poznatom tržnom centru u Beogradu zajedno sa svojim bratom Ljubanom i to nakon što su društvenim mrežama počeli da kruže uznemirujući video snimci. Tim povodom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu protiv braće Hofman, inače poznatih boksera, a optužnica je podignuta samo protiv Miljana dok se od krivičnog gonjena njegovog brata odustalo.

I oštećeni tvrde da je sve bila šala

Podsjetimo, dvojica muškaraca koje su, kako se sumnja, maltretirali Ljuban i Milan Vidović Hofman, saslušana su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje su tvrdili da nisu maltretirani, već da je sve bila samo šala.

Pojavio se još jedan snimak Miljana Hofmana -

Pojavio se još jedan snimak Miljana Hofmana - "Ajde dođi da riješimo šta imamo"

Oni su dali iskaz pred petoricom advokata odbrane braće Hofman, a ispričali su kako je sve bila šala.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.