Načelnik Teslića i lider SDS-a

Šta piše u optužnici protiv Milana Miličevića?

  • Izvor: ATV
  • 24.08.2024. 19:12

Načelnik Teslića i lider SDS-a od investitora je tražio poslovni prostor, stan ili novac kako bi se riješilo privođenje namjene zemljišta, gdje je izgrađen stambeno-poslovni objekat. To piše u optužnici protiv Milana Miličevića.

Piše i da je, nakon što mu je investitor ponudio stan od 40 kvadrata pokretom prstima pokazao kao da broji novac. Na papir je, kako stoji u optužnici, napisao cifru od 100 hiljada maraka, a zatim je rekao da je poslovni prostor broj 1, stan broj dva a novac 3. Naveče je investitoru Alenu Seferoviću poslao poruku u kojoj je pisao broj 3. Miličević je za sve okrivio Teslićki SNSD i Radislava Đurića. Dobio je odgovor.

"Konstantno on pokušava nas uvući u svoje probleme. To su njegovi lični problemi, ako je kriv neka odgovara, ako nije kriv biće oslobođen. A za laži koje je iznio o meni ja sam podnio tužbu za klevetu", rekao je Radislav Đurić, predsjednik Opštinskog odbora SNSD Teslić.

Razgovor Seferovića i Miličevića sniman je audio i video tehnikom po naredbi Okružnog suda u Banjaluci. Miličević je sve negirao, i bavio se tuđim optužnicama. Tako i onom za navodne izborne malverzacije protiv Alena Seferovića koji je oslobođen optužbi. Ali ta vijest izgleda još nije stigla da načelnika Teslića. 

"Gdje učestvovao u zamjeni vreća onih legalnih sa nelegalnim sa onim namještenim. I taj sudski proces protiv kojeg ima podignutu optužnicu i dalje stoji u nekoj ladici i nikada se nije završio evo već pet godina. Ali zato taj isti visokomoralni čovjek podiže krivičnu prijavu protiv mene radi političkog obračuna na nalog onih iz SNSD", rekao je Milan Miličević, načelnik Teslića.

"Koliko je pošten svi će imati priliku da vide na suđenju i svi će vidjeti kako me Milan Miličević reketirao zajedno sa svojim načelnikom urbanizma. Što se tiče njegov optužbe da sam ja odgovoran za krađu na referendumu, dobro zna da me on lično prijavio i da sam pravosnažno oslobođen optužbe", rekao je Alen Seferović, investitor iz Teslića.

Uz Miličevića optužen je i njegov saradnik, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Nikola Stokić. Miličević je optužen za trgovinu uticajem, a Stokić za zloupotrebu službenog položaja. Miličeviću je zasmetalo i to što je ATV prva objavila da je krajem jula saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu. Zasmetalo je pisanje ATV i drugim SDS-ovcima. Među njima su i Aleksandra Pandurević i Marinko Božović. Stalnim pisanjem i spekulisanjem o našoj medijskoj kući jasno je zašto se ATV dva puta našla na udaru američkih sankcija.  

Pratite nas i putem Vibera