Vučić posjetio opštinu

Srbija će Bileći pomoći sa 500.000 evra

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2024. 21:12

Milion konvertibilnih maraka donijeće opštini Bileći istorijska posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Zajedno za predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Radovanom Viškovićem, Vučić je obećao pomoć ovoj hercegovačkoj opštini.

 „Nešto ćemo malo da pomognemo, a za ostalo se vi snađite“, rekao je Vučić.

Za Bileću koju godinama muče finansijski problemi, ovo je veliki dan. Građani se sada osjećaju sigurnije, poručuje načelnik Bileće.

„Sa tim milionom možemo da izmirimo dug prema poreskoj, da budemo zdravstveno osigurani, možemo da ovim ljudima koji ne tuže za plate da isplatimo te zaostale plate, da dostignu nivo isplate plata ovih radnika koji tuže, i da riješimo nešto duga prema dobavljačima. Radiće se nadogradnja vrtića postojećeg,rekonstrukcija biblioteke, dio vodovoda za mrežu Banjci. Najbitnije bi bilo za nas ta neka radna mjesta, neka firma da se otvori“, izjavio je Veselin Vujović, načelnik opštine Bileće.

Nadaju se Bilećani da će sada život u ovoj opštini krenuti na bolje. Uz aplauz i riječi dobrodošlice veliki broj građana dočekali su dvojicu predsjednika. Neki nisu mogli da sakriju emocije. 

„Hvala predsjedniku Bileće što je došao u Bileću.“

„Ovo je super, što nas je posjetio, hvala mu do neba, ja se nadam boljem.“

„Ja mislim da bi trebalo da bude bolje. Dva predsjednika, Dodik i Vučić koga mi cijenimo u Bileći i što mislimo da jedino je prosperitet njegova politika i stavovi Srbije.“

„Istorijska posjeta, vjerovatno će malo da živne Bileća, da oživi privreda, ekonomija.“

„Da li se sada Bilećani mogu nadati nečem boljem? Pa ja mislim da dva vodeća čovjeka srpskog naroda da bi to trebala nama priuštiti.“ 

Već za nekoliko dana, sredstva od milion km iz Srbije, trebala bi da budu na računu opštine Bileća.

U maloj hercegovačkoj opštini, koja ima brojne probleme, danas su svi optimistični. Vjeruju da će baš ova posjeta, njihovu opštinu izvući iz krize. 

Pratite nas i putem Vibera