Načelnik

Vujović nakon posjete Dodika i Vučića: Istorijski dan, obećana podrška

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2024. 10:10

Načelnik Bileće Veselin Vujović rekao je nakon posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodik i predsjednika Srbije ovoj lokalnoj zajednici da je ovo istorijski dan za Bileću.

"Imali smo u posjeti dva predsjednika. To je bio jedan radni sastanak da se predsjednici upoznaju sa stanjem u opštini Bileća i svemu ostalom“, rekao je Vujović novinarima.

Kako je dodao, na sastanku su predsjednici Srpske i Srbije obećali pomoć opštini Bileća.

"Za početak da se pomogne sa nekih milion KM za budžet opštine Bileća i ta sredstva će kroz tri dana biti na našem računu. Zatim, bilo je riječi o tome da se ide u pravcu da se obezbjeđuju sredstva za dogradnju vrtića i ostalih projekata koje smo kandidovali prema Vladi Srbije“, rekao je Vujović.

Dodik i Vučić u Bileći: Građani ih dočekali aplauzom

Dodik i Vučić u Bileći: Građani ih dočekali aplauzom

Prvi čovjek Bileće rekao je da će ta obećana sredstva iskoristiti da se izmire dugovi prema poreskoj, te da imaju zdravstveno osiguranje kao i za isplatu zaostalih plata. Takođe, dodaje, biće izmiren i dio dugova prema dobavljačima. 

Vujović kaže i da je Vlada Srpske obećala podršku u dogradnji vrtića i u drugim projektima. 

"Plan je da se obezbijede investitori koji će otvoriti radna mjesta“, napomenuo je Vujović i naveo da će Vlada Srbije učestvovati u finansiranju raznih projekata.

"Radiće se dogradnja vrtića, rekonstrukcija gradske biblioteke, dio vodovoda za sekundarnu mrežu u mjesnoj zajednici Baljci. Najvažnije za nas su radna mjesta, da dođe neka firma o čemu je takođe bilo riječi“, poručio je prvi čovjek Bileće.

Komentarišući posjetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vujović je rekao da to jedan veliki događaj.

"Građani se osjećaju sigurnije, da nismo zaboravljeni. Samim dolaskom Vučića je pružena podrška“, zaključio je načelnik opštine Bileća Veselin Vujović.

Pratite nas i putem Vibera