Minhen

Za dvije nedjelje zarade i do 10.000 evra: Konobarica otkrila u čemu je štos

  • Izvor: Agencije
  • 07.10.2024. 15:12

Za dvije nedjelje rada na Oktoberfestu u Minhenu konobari i konobarice zarade između 5.500 i 10.000 evra neto, a ponekad i znatno više.

Sa druge strane, za te dvije nedjelje vlasnici šatora ostvare do osam i devet miliona evra prometa.

Uplatila skoro 30.000 KM za skidanje uroka pa prevarena

Uplatila skoro 30.000 KM za skidanje uroka pa prevarena

Prema pisanju njemačkih medija, da bi uopšte radili na Oktoberfestu, konobari i konobarice moraju da plate domaćinima unaprijed 1.500 evra za hranu i piće kao i čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smještaj treba da izdvoje i do 2.500 evra.

Еva je radila kao konobarica na Oktoberfestu te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smještaj bio 2.500 evra, u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo dušeci, a u sobi je spavalo petoro ljudi, prenosi "Feniks magazin".

TikTokerka naglašava kako konobarice i konobari na Oktoberfestu ne dobijaju fiksnu satnicu, već dobijaju dio od prodaje.

Novak Đoković u Šangaju dobio tužnu vijest

Novak Đoković u Šangaju dobio tužnu vijest

Prema informacijama portala TZ, domaćini velikih šatora Oktoberfesta za dvije nedjelje ostvare do osam i devet miliona evra prometa. Od toga im ostaje oko milion evra dobiti. Čak i manji šatori imaju prodaju od milion do dva miliona evra.

Prošle godine Oktoberfest je gradu donio oko 1,49 milijardi evra.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.