Bosanska Krupa

Vozač autobusa ostavio putnike u Albaniji i vratio se sam u BiH

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 28.07.2024. 16:02

Jučerašnji incident u prevozu izazvao je veliku pažnju javnosti kada je vozač autobusa izbacio putnike iz vozila zbog neplaćenog povratka u Bosnu i Hercegovinu.

Prema izjavama putnika, agencija koja je organizovala putovanje u Albaniju nije izvršila uplatu za povratak, što je rezultiralo neprijatnom situacijom na putu.

Prevoznik “Еuropa Kompani” iz Bosanske Krupe ostavio je putnike ispred hotela u Albaniji. Prevozniku Asmiru Kahriću nije plaćen novac za povratak putnika u Bosnu i Hercegovinu.

On je odlučio iz Albanije vratiti prazan autobus, piše "Crna-Hronika".

U masakru nad vagnerovcima poginuo čuveni Lotos

U masakru nad vagnerovcima poginuo čuveni Lotos

Ogorčeni putnici su ostali ispred hotela bez smještaja, potpuno zatečeni i bez ikakvih informacija o daljnjem razvoju situacije. Mnogi od njih su izrazili nezadovoljstvo zbog neprofesionalnog postupanja i traže odgovore od agencije.

“Ne možemo da vjerujemo da nam se ovo dogodilo. Plaćali smo za uslugu koja nam nije pružena. Ovo je apsolutno neprihvatljivo”, izjavio je jedan od putnika.

Asmir Kahrić je potvrdio incident u Albaniji.

“Nisu platili uslugu prevoza putnika u iznosu od 2.000 KM. Opominjao sam ih a oni su me zavlačili 8 dana sa uplatom i nisu je ni uplatili. Jednostavno vukli su me za nos a ja sam naredio da se moje vozilo prazno vrati za BiH. Žao mi je ljudi, agencija im je uzela pare unaprijed. Pa ne mogu ja voziti za džaba i da gorivo sipam od svojih para", rekao je pomenutom portalu i dodao:

"Moja kompanija Еuropa Kompani vršila je usluga prevoza za putničku agenciju 'Siti Bus' iz Bosanske krupe na relaciji Bosanska Krupa – Velipoje Albanija. Po dogovoru s agencijom, trebali su uplatiti novac za usluge prevoza na dan polaska iz BiH što nisu učinili. Narednih 8 dana sam opominjao rukovodioce agencije da uplate novac na šta mi je njihovog gazda Damir rekao: 'Pare nećeš dobiti, a ti stisni pa nemoj vratiti putnike kući'".

Srpkinja poslala jasnu poruku sudijama nakon ispadanja: Samo ću to reći

Srpkinja poslala jasnu poruku sudijama nakon ispadanja: Samo ću to reći

On je rekao da je nakon te izjave naredio da se autobus prazan vrati u BiH.

"Nakon njegove izjave, iako su putnici bili spremni za polazak nazad u BiH, naredio sam vozaču da autobus prazan vrati u sjedište firme. Na ulici je ostalo nažalost 18 putnika koji sad čekaju ili da im agencija obezbijedi novi smještaj ili novi prevoz prema kući. Želim samo da ovom prilikom zamolim sve putnike da paze s kojom agencijom će putovati u budućnosti da se ne bi desilo ovako nešto i njima”, izjavio je vlasnik kompanije “Еuropa Kompani” Asmir Kahrić za portal "Crna-Hronika".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film: 16 blokova (12+)

    ''Film: 16 blokova (12+)