PU Doboj

Vladislav Milanović policajac za primjer

  • Izvor: ATV
  • 30.07.2024. 19:12

Policajac, sportista, humanitarac. To je u najkraćem 46 godišnji Dobojlija Vladislav Milanović. Dvostruki najbolji sportista Doboja i nosilac crnog pojasa u karateu, u policijsku službu stigao je 1997. Krim tehnika bila je prva stanica na kojoj je i zavolio poziv.

"Poseban je osjećaj kada recimo na osnovu otiska prsta koji na licu mjesta pronađete identifikujete izvršioca i dokažete mu krivično djelo“, kaže Vladislav Milanović.

Bio je inspektor, šef odsjeka. Trenutno vodi odjeljenje opšteg kriminaliteta. Sportski duh čini da obara rekorde i na poslu.

"Ja mogu da kažem da je najveća količina 44 kg marihuane koju smo mi uspjeli da zaplijenimo to je ta cifra i još niko nije ispred PU oborio taj rekord“, kaže Milanović.

Sa policijada u dobojsku stanicu donosi medalje. Kada je okončao karijeru karatiste, oprobao se u stonom tenisu. To nije jedini sport kojim se bavi kada ne vodi istrage. 

"Velika moja ljubav je biciklizam isto tako koja se rodila zajedno sa kolegama iz U Doboj sa kojima se družim i sa koji sam u više navratio pravio određene ture po Republici Srpskoj“.

Omiljen je među kolegama. O Dadi, kako ga zovu, imaju samo riječi hvale.

"Da se radi o jednom izuzetno odgovornom policijskom službeniku, policijskom službeniku na koga svaki kolega može da se osloni u radu, policijskom službeniku koji ima dovoljno samoinicijativnosti“, kaže Dragan Sušić, načelnik sektora krim policije u PU Doboj.

Na poslu i na terenu, kao i mimo njih daje sve od sebe. Tako je bilo i kada je trebalo donirati dio jetre. Svjestan rizika ušao je i u taj meč,  a negativan ishod je ono od čega mu se i danas steže grlo i naviru suze.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program