Prognoza

Stiže snijeg u BiH?

  • Izvor: Agencije
  • 12.09.2024. 11:02

U četvrtak ujutro, 12. septembra, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno je oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano. Po kotlinama Bosne ima magle.

Danas će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake.

Tokom dana kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju na sjeverozapadu Bosne. Prema kraju dana i tokom noći padavine u Krajini, Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari juga. Dnevna temperatura od 24 do 30 stepeni.

Tijelo muškarca čiji je nestanak prijavio brat pronađeno u Drini

Tijelo muškarca čiji je nestanak prijavio brat pronađeno u Drini

U petak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koji mogu biti prećeni grmljavinom. U drugom dijelu dana na vrhovima planina je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. Temperature u Bosni između 10 i 16, a u Hercegovini od 15 do 22.

Pretežno oblačno vrijeme u subotu. U Hercegovini tokom dana prolazno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje širom zemlje, a na planinama snijeg. U ostatku dana u Bosni povremena i slaba kiša. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna u Bosni od 8 do 14, a u Hercegovini od 16 do 22.

U nedjelju, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Banjaluka: Sporadične prijave slučajeva i grupisanja vašljivosti u dječijim kolektivima

Banjaluka: Sporadične prijave slučajeva i grupisanja vašljivosti u dječijim kolektivima

Na jugu Hercegovine sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme očekuje se u ponedjeljak. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:30 Biznis klub (R)

    ''Biznis klub (R)

  • 12:55 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.