Zenica

Ponovo se oglasila majka koja je prijavila nestanak kćerke: Na kraju sam monstrum

  • Izvor: Agencije
  • 01.08.2024. 14:12

Nakon danonoćne potrage, 16-godišnja djevojčica Еna, koja je u utorak nestala iz Zenice, pronađena je juče oko 14 sati.

Еna se samovoljno javila policiji i potvrdila da se nalazi u Visokom, gdje je pobjegla zbog namjere da se uda.

Kako je iz MUP-a ZDK potvrđeno za "Crnu Hroniku", nakon zaprimljene prijave, službenici su preduzeli sve potrebne mjere, uključujući razgovore, potragu i ispitivanje njenih ličnih kontakata, te su pratili njenu trasu kretanja.

Njena majka, uznemirena zbog situacije, obratila se javnosti putem društvenih mreža.

Poznato šta je djevojčica iz BiH, čiji nestanak je prijavljen, rekla policiji

Poznato šta je djevojčica iz BiH, čiji nestanak je prijavljen, rekla policiji

U emotivnoj objavi, majka opisuje svoju bol i frustraciju zbog cijelog incidenta:

“Cijeli dan sam provela u policiji. Oni kažu da zakon omogućava maloljetnicima od 16 godina da donose odluke. Niko od nas nije dao pristanak. Ja nisam dobro. Molim sve iz Visokog da nam pomognu ako neko zna gdje se nalazi moja kćerka ili ako je vidio. Otići ću lično po svoje dijete. Otkad je zakon da se može udati sa 16 godina? Kakav je ovo zakon ako roditelj ne da pristanak i ne potpise? Policija u Visokom trenutno ne preduzima ništa. Hvala policiji u  Zenici", navela je majka.

Nesretna majka potom je napisala:

“Svoje dijete nikada nisam kaznila. Svi smo je voljeli i pružali sve što je bilo u našoj moći. Žrtvovala sam se za njih, izlazila iz bolnice na svoju ruku da ne bi bili sami. Sama sam je othranila. Policija kaže da sa 16 godina ima pravo ako je samovoljno otišla. Zakon je 0. Bez obzira na sve, mama je bila njen zaštitnik. Uradila sam ono što mnoge mame ne mogu. Dobila sam poruke od kćerke da me je blokirala, i da joj više nisam mama. Patila sam, plakala da niko ne vidi. Borila se, hranila je. I sada, na kraju svega, postala sam ‘monstrum’. Hvala ti, kćeri. Dragi roditelji, bez obzira koliko grlili, voljeli i štitili svoju djecu, zaboravite na sebe. Sebi ste na zadnjem mjestu. Ovo je hvala za sve moje suze. Hvala svima koji su pružili podršku. Moja Еna, hvala ti".

Ispalio raketu na svadbi, izazvao požar i pričinio ogromnu štetu

Ispalio raketu na svadbi, izazvao požar i pričinio ogromnu štetu


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: