Uprkos tvrdnjama pekara

Moguće je: Našli smo hljeb u Banjaluci za 90 feninga

  • Izvor: ATV
  • 29.02.2024. 09:04

Rast cijena u posljednje vrijeme sve više pritišće budžete graćana, a posljednjih dana u fokusu je hljeb. Vlasti u Republici Srpskoj pokušavaju s pekarima da dogovore cijenu ove osnovne životne namirnice, kako bi se stanovništvu budžet bar malo rasteretio.

Dok ministar trgovine i turizma Denis Šulić najavljuje uredbu koja će ograničiti cijenu hljeba, pekari odgovaraju da nije moguće da hljeb bude jeftiniji.

To pravdaju rastom minimalca, ali primjer iz Banjaluke koji smo našli govori da je jeftiniji hljev i te kako moguć, i to čak za 50 odsto.

Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve

Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve

Naime, u jednom tržnom centru u najvećem gradu Srpske našli smo hljeb koji košta 90 feninga.

Nije riječ o malom hljebu, već o vekni od pola kilograma, dok standardni hljeb teži 600 grama.

Dakle, vekna hljeba, koja se u pekarama naplaćuje od 1,90 do 2,50 KM, teža je svega 100 grama od one koja se u ovom banjalučkom tržnom centru naplaćuje 90 feninga.

Trivić: Plaćamo porez! Šulić: Tražili ste povrat poreza

Trivić: Plaćamo porez! Šulić: Tražili ste povrat poreza

Prostom računicom dolazimo do zaključka da ćete najmanje 10 feninga skuplje platiti jednu veknu od 600 grama u nekim pekarama, nego dvije (koje zajedno teže kilogram) u ovom tržnom centru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.