Prognoza

Moguć i grad: Najavljeno novo nevrijeme u BiH

  • Izvor: ATV
  • 29.05.2024. 08:11

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a prije podne samo ponegdje.

Tokom dana, u većem dijelu zemlja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 25, na jugu do 28 stepeni.

Stravični prizori na mjestu sudara autobusa i auta

Stravični prizori na mjestu sudara autobusa i auta

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu je moguća i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera.

Jutarnja temperatura većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Meteorolozi za petak prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa padavinama, uglavnom u južnim i sjevernim područjima.

Vjetar umjeren na momente i pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 10 i 16, na jugu do 18, a najviša dnevna između 18 i 24, na jugu do 26 stepeni.

Majka djevojčice koja je pronađena mrtva otkrila na koga sumnja

Majka djevojčice koja je pronađena mrtva otkrila na koga sumnja

Prvog dana juna, u subotu, biće pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno padavine mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojava grada.

Jutarnja temperatura većinom između 12 i 18, a najviša dnevna između 21 i 28 stepeni.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.