Prognoza

Meteorolozi objavili u kojem dijelu BiH se očekuje snijeg

  • Izvor: Agencije
  • 13.09.2024. 10:15

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koji mogu biti prećeni grmljavinom.

Intenzivnije padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U drugom dijelu dana na vrhovima planina je moguć snijeg.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. Temperature u Bosni između 11 i 18, a u Hercegovini od 15 do 22 stepena.

Za 14. septembar prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana prolazno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje širom zemlje, a na planinama snijeg. U ostatku dana u Bosni povremena i slaba kiša. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna u Bosni od 8 do 14, a u Hercegovini od 16 do 22 stepena.

Еvropa u strahu od Borisa: Prijeti katastrofa

Еvropa u strahu od Borisa: Prijeti katastrofa

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Na jugu Hercegovine u ponedjeljak se očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: