Predsjednik Srpske

Dodik: Đurđevdanski festival obilježje Banjaluke i Republike Srpske

 • Izvor: SRNA
 • 17.05.2024. 19:30

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Đurđevdanski festival obilježje Banjaluke i čitave Republike Srpske, te da je važno dati podstrek mladim umjetnicima.

"Želim im dobar boravak u Banjaluci i da ih očekujemo i sljedećih godina. To je smisao svega i da odnesu najbolje moguće uspomene iz grada i Republike Srpske", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci gdje prisustvuje 30. jubilarnom Đurđevdanskom festivalu.

Jubilarni 30. Đurđevdanski festival dječije pjesme održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je juče ugostio učesnike i rekao da će, osim generalnog pokroviteljstva, iz budžeta predsjednika Republike biti obezbijeđene novčane nagrade za pobjednike, kao i za sve učesnike.

Na Festivalu će premijerno biti izvedeno 20 kompozicija, a nastupiće 23 mlada izvođača iz 16 gradova Еvrope i Azije.

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.