Dječiji festival

Završen "Đurđevdanski festival", gran pri Lamii Belošević

 • Izvor: ATV
 • 13.05.2023. 20:11

U Studiju 1 Radio-televizije Republike Srpske briljirala je danas 21 mala-velika đurđevdanska zvjezdica izvodeći 18 novih kompozicija, koje su premijerno izvedene u direktnom prenosu.

U svojevrsnom televizijskom spektaklu nastupili su izvođači iz osam zemalja Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Republike Srpske i BiH. Ovogodišnja konkurencija je bila jaka i pred žirijem je bio težak posao. 

Stručni žiri je odlučio da Gran Pri festivala „Jadranka Stojaković“ (prvu nagradu za kompoziciju) dobiije kompozitorka Lamia Belošević za kompoziciju „Plašt ljubavi“ koju je izvela Nikolina Katavić iz Zagreba.

Drugu nagradu za kompoziciju dobio je kompozitor Danijel Alibabić za pjesmu „Želim“ koju je izvela Asja Džogović iz Bijelog Polja. Treću nagradu za kompoziciju osvojio je kompozitor Đorđe Jovančić za pjesmu „Djeca svemira“ koju su izvele Tara i Zola Ristić iz Sarajeva.

Prvu nagradu za interpretaciju dobila je Ana Ajduković iz Hrvatske. Drugu nagradu za interpretaciju dijele Asja Džogović iz Crne Gore i Maša Milovanović iz Srbije. Treću nagradu za interpretaciju dijele Dijana Ulihnjan iz Rusije i Tisa Gal iz Slovenije.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Dejan Božović za pjesmu „Želim“. Nagradu za najbolji tekst dobio je Đorđe Jovančić za pjesmu „Djeca svemira“.

Nagradu publike osvojila je Andrea Jakovljević, koja je izvodila pjesmu „Tako ljubav sija“. Najbolje pjesme za niži školski uzrast prema ocjeni žirija su: „Tako ljubav sija“ Vesne Veljković i „Pogledaj me“ Marije Hajnal Stošić.

Predstavljen spot

Predstavljen spot "Mistična Ispovijest Svetog Vasilija Ostroškog"

Nagradu za najbolji scenski nastup/ koreografiju osvojio je plesni ansambl škole „Basics“. Nagradu žirija učesnika dobila je Ana Ajduković.

Posebno priznanje za doprinos dječijem muzičkom stvaralaštvu dodjeljeno je Ani Кlepić i Dušanu Šestiću.

Posebno priznanje za najmlađeg učesnika dobila je Zola Ristić. Posebna nagrada najmlađem kompozitoru pripada Moniki Jukić. Posebno priznanje za video angažman u promociji dobili su produkcioni timovi pjesama „Djeca svemira“ i „Dječiji zakon“. Posebno priznanje za domaćeg izvođača dobile su: Marija Vuković, Maja Umićević, Maša Gašić i Jana Dragojević. Posebno priznanje za stranog izvođača dobile su Iris Femić, Iva Radenković i Darina Tumaševiča.

Posebno priznanje za interpretaciju tradicionalne pjesme dobila je Nija Stojanova. Posebno priznanje za najomiljeniju pjesmu festivala dobile su: Marta Deur i Sofija Makar za pjesmu “Usudi se“.

Pratite nas i putem Vibera

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:43 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:50 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:55 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.