Radovan Višković

''Cilj Vlade i rukovodstva Srpske stvaranje uslova za povećanje penzija''

  • Izvor: SRNA
  • 11.09.2024. 14:03

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je cilj Vlade stvaranje uslova za povećanje penzija i standarda svih građana, te dodao da rukovodstvo Srpske, uprkos svim pritiscima, obezbjeđuje sredstva za redovnu isplatu penzija.

Višković je tokom posjete Udruženju penzionera u Bratuncu istakao da je prioritet Vlade isplata penzija koja, kako kaže, nikada nije kasnila od kada je na funkciji premijera.

"Penzije su uvijek isplaćivane do desetog u mjesecu, što je rok za njihovu isplatu i tako ćemo i nastaviti“, poručio je Višković u obraćanju penzionerima u prepunoj sali Udruženja.

Vlada: Ulaganja u Srebrenicu 13,4 miliona KM od 2018. godine

Vlada: Ulaganja u Srebrenicu 13,4 miliona KM od 2018. godine

On je rekao da zna da bi penzije trebale da budu veće i da se teško živi sa najnižim penzijama, ali da se vodi računa o njihovom rastu, koje su povećane za 80 odsto u periodu njegovog predsjedavanja Vladi.

"Penzioneri su uvijek imali razumijevanje jer im to životno iskustvo omogućava. Volio bih da se stvore uslovi za povećanje penzija i standarda svih građana i to je cilj Vlade i cijelog rukovodstva Srpske“, istakao je Višković i dodao da ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Republike Srpske.

On je ukazao da je Srpska izložena neviđenim pritiscima onih koji je ne vole, ali da rukovodstvo brine o svojim građanima i njenim nadležnostima.

"Uprkos tim pritiscima obezbjeđujemo sredstva za redovnu isplatu penzija bez obzira koliki je mjesečni priliv sredstava na račun Fonda PIO. Nedostatak sredstava namiruje se iz republičkog budžeta i tako će se nastaviti“, rekao je Višković.

Tragedija na mostu u Drezdenu izbjegnuta ''za dlaku''

Tragedija na mostu u Drezdenu izbjegnuta ''za dlaku''

Predsjednik Udruženja penzionera u Bratuncu Luka Jovanović zahvalio je premijeru na redovnosti isplata penzija, što, kako kaže, penzionerima mnogo znači.

On je zahvalio opštini na prošlogodišnjoj novčanoj pomoći za oko 400 penzionera sa penzijom nižom od 320 KM, kao i Vladi Republike Srpske za pomoć za izmirenje dugova za određene obaveze Udruženja, čime je omogućen njegov normalan rad.

Bratunačko Udruženje penzionera ima 2.300 članova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.