Урушио се мост

Трагедија на мосту у Дрездену избјегнута ''за длаку''

  • Извор: Телеграф
  • 11.09.2024. 10:56

Мост Карола у Дрездену срушио се јутрос око три сата, а право је чудо да у несрећи нико није повријеђен. Само девет минута прије несреће, трамвај је прешао преко њега. Колапс је могао да однесе бројне људске животе.

"Обавијештени смо у 3.01 сати. Мост је већ био у Елби", рекао је портпарол полиције за Билд.

Само девет минута раније, трамвај на линији 7 прешао је преко Елбе у правцу Дрезден Нојштата. Пола сата касније, сљедећи трамвај би дошао из другог правца.

Мост Карола је један од најважнијих мостова у Дрездену. Уништен је у Другом свјетском рату и поново изграђен током Њемачке Демократске Републике (НДР). Дио који се сада урушио је очигледно онај који повезује стару основу са компонентама из НДР-а.

Урушио се мост у Дрездену: Постоји ризик од колапса

Урушио се мост у Дрездену: Постоји ризик од колапса

Мост се састоји из три дијела: једног дијела са двије траке за аутомобиле и камионе и пјешачке и бициклистичке стазе у правцу Албертплаца. Друга дионица има још двије траке, а трећа има двије трамвајске пруге и комбиновану пјешачку и бициклистичку стазу. Ова дионица се урушила у дужини од 100 метара.

Линије 3 и 7 такође саобраћају преко срушеног моста ноћу, а линија 8 такође саобраћа преко њега од шест сати ујутру током дана. Осим тога, преко моста сваког дана путује 1.230 бициклиста и 300 пјешака.

"На срећу, урушавање моста Карола је оштетило само шине Дрезденске транспортне компаније (ДВБ) која се тамо налази", наводи се у саопштењу за јавност ДВБ-а.

Додаје се да није било трамваја на прузи током ноћи.

"То је значило да су путници и возила неповријеђени. Линије 3 и 7 ту саобраћају сваког сата радним данима, чак и ноћу", додали су.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.