Еpiskop Sergije

"Život postao Rijaliti pa je dozvoljeno da Njemačka bude nosilac famozne rezolucije"

  • Izvor: SRNA
  • 25.05.2024. 15:40

Život je postao najobičniji rijaliti u kojem je dozvoljeno sve, čak i to da Njemačka u UN bude predlagač famozne rezolucije o Srebrenici, zaboravljajući koliko je počinila zločina samo u prošlom vijeku, rekao je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Vladika je istakao kako Bošnjaci likuju povodom te rezolucije, a da je uz njih Amerika koja je bombardovala muslimanski svijet u Iraku, Siriji, Libiji, Srbe u BiH, Srbiju i zavađa balkanske naroda.

"Nevino prolivenu krv Amerika pokušava saprati rezolucijom o Srebrenici, ali malo je to vode za ruke krvave do lakata. I baš te krvave ruke cjelivaju bošnjački politički prvaci, čiji narod neće otići da živi u Ameriku već će, kao i do sada, ostati živjeti zajedno sa Srbima", naglasio je episkop Sergije.

Dodik: Istorijska greška što su Srbi ušli u Jugoslaviju

Dodik: Istorijska greška što su Srbi ušli u Jugoslaviju

Hrvatska je, dodao, valjda po inerciji odmah stala uz Njemačku, baš kao i 1941. godine, navodeći kako bi, da su živi, Hitler i Pavelić bili ponosni, jer su njihovi nasljednici opet stali jedni uz druge, i to opet protiv Srba.

"Uz Srbe su ostali Rusi, Kinezi i više od pola slobodarskog svijeta koji još normalnost drži u uzdama svojih ruku", istakao je vladika.

Prema njegovim riječima, dok narodi na ovim prostorima sami ne shvate da je svjetskim silama samo stalo do njih samih i njihovih sebičnih interesa, ni ovdje neće biti bolje.

"Vrijeme je da se, konačno, okrenemo jedni drugima, da otvoreno porazgovaramo o onome što nas tišti, razdvaja i politički sukobljava, jer bolje je i to nego da drugi, preko nas i preko naše krvi, biju svoje bitke i ratuju svoje ratove", istakao je vladika.

Amidžić: Ozbiljna pobjeda to što 109 zemalja nije podržalo antisrpsku rezoluciju

Amidžić: Ozbiljna pobjeda to što 109 zemalja nije podržalo antisrpsku rezoluciju

Ukazao je i da je odavno poznato da u svijetu nema pravde za sve već samo za neke, a da se istina bezdušno gazi i da se laž proglašava istinom, što se moglo i uvjeriti proteklih decenija.

Prema njegovim riječima, svijet je duboko ogrezao u sopstvenom ludilu koje se pokušava predstaviti kao normalnost, a neprihvatanje takve "normalnosti" proglašava se ludošću, objavljeno je na sajtu Еparhije bihaćko-petrovačke.

"U naše vrijeme preokreću se sve vrijednosti. Na pozornici svjetskog besramlja, zločinci kritikuju zločine, žrtve postaju zločinci a zločinci žrtve", rekao je vladika.

Vladika Sergije dotakao se i Еvrosonga za koji kaže da je postao sve drugo osim festivala evropske muzike i da je najteže pogoditi ko je muško, a ko je žensko.

Stamenkovski: Srpska i Srbija jedna porodica

Stamenkovski: Srpska i Srbija jedna porodica

"Еvrosong je postao paradigma propasti u koju Еvropa, ta nekad stara dama, odavno tone. Samo se čini da je dno preduboko, mnogo dublje nego što smo to do juče mogli pojmiti", ocijenio je episkop Sergije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.