Potpredsjednik SNSD-a

Vulić: Ima neka tajna veza između SDP-a i opozicije u Srpskoj

  • Izvor: SRNA
  • 14.06.2024. 11:26

Potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić istakla je da je odavno poznato da ima neka tajna veza između SDP-a i opozicije u Republici Srpskoj, ali samo se Zukan Helez odvažio da to javno i kaže.

Vulićeva je u izjavi za Srnu rekla da Helez i njegovi politički saborci nikad nisu prihvatili dejtonsku BiH i Opšti okvirni sporazum za mir, jer da jesu prihvatili bi i način rada, odlučivanja i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Komentarišući izjavu Heleza da bi bilo dobro da SNSD ostane bez četvrtog delegata, te da ima opcija da se promijeni saziv Savjeta ministara i da moli Boga i institucije da se to desi, jer je, kako kaže, dobro išlo dok su u Savjetu ministara bili ljudi iz sadašnje opozicije Dragan Mektić, Mirko Šarović..., Vulićeva je rekla da očigledan žal u redovima SDP-a za opozicijom iz Republike Srpske najbolje pokazuje vršenje pritiska i uticaj na pravosudne institucije u pogledu donošenja odluke o četvrtom delegatu u Domu naroda iz PDP-a.

Helez: Molim Boga da opozicija u Srpskoj dobije delegata u Domu naroda

Helez: Molim Boga da opozicija u Srpskoj dobije delegata u Domu naroda

Ona je naglasila da je odavno poznat i tajni scenario o rekonstrukciji Savjeta ministara i vraćanja na pijedestal poslušnika poput Šarovića i Mektića, jer je to ekipa koja odgovora bošnjačkim političkim predstavnicima, Kristijanu Šmitu i zapadnim ambasadama.

- Sa njima mogu da manipulišu i realizuju sve što zamisle. Opozicija iz Republike Srpske je spremna da za šačicu vlasti uruši dejtonsku BiH i prihvati sve što im njihovi mentori zatraže, jer su im fotelje u Sarajevu milije i od Republike Srpske i od srpskog naroda - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da odatle potiče i njihova tolika galama u vezi sa Svesrpskim saborom i napadi na predsjednike Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, jer je i to dio njihovog zadatka koji su spremni da izvrše po nalogu svojih mentora, ne bi li se domogli vlasti.

Tadić: Najsnažniji udar struje Bećirević-Helez na Nikšića i SDP BiH

Tadić: Najsnažniji udar struje Bećirević-Helez na Nikšića i SDP BiH

- Srećom pa srpski narod zna ko čuva Republiku Srpsku i štiti ga od 'Oluja' kojima prijeti Zukan Helez, pa je opozicija u Srpskoj danas tu gdje jeste. Posvađali su se sami između sebe dokazujući se ambasadama SAD i Velike Britanije ko je veći i bolji poslušnik i izvršilac njihovih naloga. Sudarajući se pred vratima ambasada, izgubili su i ono malo birača koje su imali, jer Srbi ne vole izdajnike i prodane duše - zaključila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera