Pravnik

Tadić: Konaković se dodvorava radikalizovanom biračkom tijelu u FBiH

  • Izvor: SRNA
  • 10.09.2024. 11:03

Posljednja izjava predsjednika Naroda i pravde (NIP) Еlmedina Konakovića, upućena predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, otkriva u kojoj mjeri je radikalizovano biračko tijelo u FBiH kojem Konaković pokušava da se dodvori, izjavio je danas pravnik Ognjen Tadić.

"To su sve politička djeca `Islamske deklaracije` i političkog Sarajeva koji istovremeno u BiH pokušavaju da sruše Dejtonski mirovni sporazum, a u Njemačkoj, Švajcarskoj i Republici Srpskoj pucaju na konzulat Izraela, na ikonu Bogorodice i Isusa Hrista i na policijske službenike Republike Srpske", istakao je Tadić.

Kovačević: Mali Dino želi da bude veći Izetbegović od Bakira

Kovačević: Mali Dino želi da bude veći Izetbegović od Bakira

On je dodao da su im mete Dejtonski mirovni sporazum, Izrael, hrišćanstvo i Rerpublika Srpska.

"Ne znam kada će se probuditi svijest stranaca koji su odgovorni za to što su im dali krila držeći im stranu u odnosu na Srbe i Hrvate, ali znam da kontrolu nad tim radikalnim elementima niko ne može bolje obaviti od domaćih faktora, kao što su policijski službenici, naravno, kada se dobiju odriješene ruke za primjenjivanje odgovarajućih zakona", rekao je Tadić.

Konaković je u svojstvu ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara u Konjicu ocijenio da "Republika Srpska od BiH gubi 3:0", te da su zaštićeni Ustavni sud i "državna imovina".

Vulić: Konaković - politički amater koji ne shvata da BiH može opstati samo kao zajednička

Vulić: Konaković - politički amater koji ne shvata da BiH može opstati samo kao zajednička


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.