Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Конаковић - политички аматер који не схвата да БиХ може опстати само као заједничка

  • Извор: СРНА
  • 10.09.2024. 10:42

За министра иностраних послова у Савјету министар Елмедина Конаковића заједничке институције се такмиче са ентитетима, јер је политички аматер који не схвата да БиХ може опстати само као заједничка и дејтонски уставна, рекла је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Вулићева је рекла да су Конаковићеви наводи да "Република Српска од БиХ губи 3:0" немају утемељење и да овај бошњачки политичар не схвата да у бици са надлежностима заједнички ниво губи 1:100 у односу на надлежности ентитета.

- Општи оквирни споразум за мир у БиХ јасно каже да имовина припада ентитетима, да БиХ чине два ентитета и три конститутивна народа - нагласила је Вулићева за Срну.

Она је подсјетила да грађани Републике Српске стоје иза институција Српске и да су они ти који су легитимно бирали свог предсједника Милорада Додика на демократским изборима.

- Локални избори су за пар седмица, враћање СДА као феникса на политичкој сцени, како показују трендови, показаће Конаковићу какав је политички аматер - истакла је Вулићева.

Вулићева је навела да су САД те које се куну у иста права свих грађана у БиХ, те да би Конаковић, када би поштовао слово Дејтонског мировног споразума, био кориснији и савезницима из америчке Амбасаде у БиХ.

- Требао би да прочита члан три Устава БиХ, али не верзију са сајта некадашњег ОХР-а него оригиналну - поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 13:15 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица