Poslanik SNSD u NSRS

Škipina: Bošnjački predstavnici zamajavaju ljude pričom o unitarnoj BiH, dok im narod bježi kad čuje da bi je oni vodili

  • Izvor: SRNA
  • 17.09.2024. 15:34

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina rekao je da bošnjački predstavnici zamajavaju narod pričom o unitarnoj, jedinstvenoj BiH, dok im narod bježi kad čuje da bi je oni vodili.

"Zamislite koja je uvreda za svakog pismenog, kulturnog i pristojnog Bošnjaka da mu jedna karikatura od Rame Isaka, Zukana Heleza ili Еlmedina Konakovića objašnjava kako su se `borili` sa Miloradom Dodikom, u sve to gurajući priču o ratu, i da se uopšte nalaze na poziciji gdje se oni pitaju nešto i nekoga predstavljaju. To je bruka i sramota ne samo za FBiH, već i za bošnjački narod", istakao je Škipina za Srnu.

Reagujući na izjavu Isaka da Dodika sada, kako kaže, nema ni na mapi i da se počeo ponašati drugačija kada je vidio da u BiH ima njih "koji se ne boje, patriota koji nisu sve prodali", Škipina je rekao da njihove priče o ratu postaju toliko jadne i žalosne i ma koliko oni priželjkivali rat, nikakvog rata između Bošnjaka, Srba i Hrvata neće biti, niti postoji bilo kakva mogućnost za tako nešto.

Škipina zajednički kandidat četiri partije: Pale da bude prijestonica Srpske

Škipina zajednički kandidat četiri partije: Pale da bude prijestonica Srpske

"Riječ rat služi samo nesposobnim političarima koji ne znaju raditi svoj posao i koji su shvatili da tako mogu nekog pridobiti, izazivajući strah i stvarajući paniku među narodom", naglasio je Škipina.

On je naveo da je situacija u BiH stabilna i ostaće takva ne zato što neki američki potrčko koga se i oni stide viče da je nekog pobijedio, nego zato što je stabilnost prioritet svih.

"Republika Srpska ne može uticati na dešavanja u Federaciji, niti to želimo, samo bošnjački narod može svojim glasom pokazati koju politiku želi u BiH", zaključio je Škipina.

Pratite nas i putem Vibera