Načelnik PU Trebinje

Laketa: Spuštanje helikoptera ЕUFOR-a narušilo bezbjednosni sklad

  • Izvor: SRNA
  • 24.07.2024. 13:55

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je danas da je spuštanje helikoptera ЕUFOR-a na lokaciju preko puta gradskog bazena u Trebinju narušilo bezbjednosni sklad.

Laketa je rekao da su uputili zvaničan dopis komandi ЕUFOR-a, ali da odgovor nisu dobili.

"Zamolio bih i njih da nam odgovore o čemu se tačno radilo, a mi ćemo to podijeliti s javnošću. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske toga dana nije imalo informaciju da će se na tom mjestu spustiti helikopter", rekao je Laketa.

On je naveo da je u Policijsku upravu Trebinje stigla informacija od građana sa fotografijama da se taj helikopter spustio preko puta bazena.

Tinejdžer pitao koliko džeparca mu treba za Crnu Goru - odgovori šokirali

Tinejdžer pitao koliko džeparca mu treba za Crnu Goru - odgovori šokirali

Kako je pojasnio, praksa je da se u takvim situacijama obavijesti nadležna Policijska uprava ili Gradska uprava, da neko ima informaciju o kretanjima ЕUFOR-a, letjelica ili slično.

Prema njegovim riječima, tada su se i djeca kupala na bazenima, te je spuštanje helikoptera narušilo bezbjednosni sklad.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)