Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Nisu uspjeli da istrijebe srpski narod niti će

  • Izvor: Agencije
  • 25.05.2024. 12:49

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je i i prije osam i prije tri decenije cilj bio istrebljenje srpskog naroda sa ovih prostora, ali da u tome nisu uspjeli ni 1942. ni 1992. godine.

"Neće ni danas kada sramnim rezolucijama i falsifikovanjem istorije pokušavaju nametnuti etikete koje nam ne pripadaju. Potomci naših krvnika danas bi da nam sude, da nam ukinu Srpsku i da nas potčine“, naveo je Košarac.

Košarac je napomenuo da su prošle 82 godine od pokolja u Starom Brodu, koji je postao simbol srpskog stradanja tokom Drugog svjetskog rata u istočnoj Bosni.

Amidžić: Opozicionari janjičari zaboravljaju interese našeg naroda

Amidžić: Opozicionari janjičari zaboravljaju interese našeg naroda

On je podsjetio da je u ime "bratstva i jedinstva" bivša država ovaj zločin prećutkivala i gurnula u mrak.

"Umjesto da se poznati zločinci privedu pravdi i osude, nastao je muk o srpskom stradanju. Muk o ubijanju srpskih civila, žena, djece, staraca“, istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Drina je zelena grobnica za više od 6.000 nevinih Srba koji su stradali u njenim vodama bježeći od ustaša i tadašnjih muslimana u Starom Brodu 1942. godine.

Djevojčicu koja je pronađena mrtva u ataru selu silovao i ubio ujak?

Djevojčicu koja je pronađena mrtva u ataru selu silovao i ubio ujak?

Košarac je naveo i da su se navršile 32 godine od stradanja srpskog stanovništva u Bradini kod Konjica, podsjetivši da su pripadnici muslimanskih i hrvatskih snaga napali na današnji dan 1992. ovo selo i ubili 48 nenaoružanih srpskih civila, a preostale su odveli u logore ili protjerali.

"Stari Brod i Bradina, kao i brojna srpska stratišta u Drugom svjetskom ratu i proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, služe nam kao opomena da je Republika Srpska jedini okvir naše slobode i garant našeg opstanka i ostanka na ovim prostorima“, naglasio je Košarac.

On je dodao da su Srbi državotvoran i slobodarski narod.

"Čuvamo Srpsku kao zjenicu oka“, naveo je Košarac na Instagramu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.