Ministar odbrane

Helez treba biti smijenjen

  • Izvor: ATV
  • 26.11.2023. 19:02

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez treba da bude smijenjen, zbog priča o vojnim kampovima za obuku i paraforamcijama na teritoriji Republike Srpske, smatra srpski član Predsjedništva BiH.

Helezovima ispadima u medijima nema kraja, kaže Cvijanovićeva. 

"Po mom mišljenju, Zukan Helez treba biti smijenjen. Kako će se slagalica napraviti oko toga, vidjećemo, ali po mom mišljenu on treba da bude smijenjen jer ovo nije prvi put da izlazi sa raznim ludostima i pričama. Apsolutno, neprovjereno, izmišljeno sa namjerom da se destabilizuju odnosi unutar BiH, a pogotovo s namjerom da se privuče negativna pažnja prema Republici Srpskoj“, kaže srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.  

Dok je Helez ministar, ni jedna odluka o odbrani neće proći Savjet ministara. Razlog su njegove izmišljene priče, poručio je Milorad Dodik. Helez svojim pričama samo širi laži, kaže Dodik. 

"Nijedna odluka vezano za odbranu neće proći na Savjetu ministara dok je Helez ministar. Ne može se prihvatiti da neko bude zajednički ministar i da laže“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Za Nermina Nikšića, lidera SDP-a čiji je kadar Helez, i Еlmedina Konakovića, ministra inostranih poslova, stavovi iz Republike Srpske su dnevna politika. 

I oni kažu da su spremni na blokade. 

"Ako ćemo tako raditi, ako će Dodik, blokirati i ljudi u Savjetu ministara sve što dođe iz Ministarstva odbrane, naravno i mi imamo mogućnost da blokiramo. I ko trpi? - Trpi BiH“, rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. 

"Dodik očigledno ne zna baš deblokirati. Nije poenta, šta, i mi ćemo sutra reći neće sad od Košarca ništa i - ne može proći. Kad mi spustimo ruke u led ne može proći“, rekao je ministar inostranih poslova BiH Еlmedin Konaković. 

Glavu u kantu hladne vode trebalo bi da stavi ministar Zukan Helez. Možda bi mu to pomoglo da razbistri misli i spriječi priviđanja o Republici Srpskoj. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: