Zamjenik ministra odbrane

Goganović: U BiH nema većih bezbjednosnih izazova

  • Izvor: SRNA
  • 09.07.2024. 14:25

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je danas tokom sastanka sa visokom delegacijom Ambasade Velike Britanije u BiH u Sarajevu da u BiH nema većih bezbjednosnih izazova.

Goganović je rekao da današnja posjeta delegacije Velike Britanija signal interesa za trenutnu situaciju u BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

On je ukazao na značaj dobre saradnje sa partnerima i susjedima, te učešća Oružanih snaga BiH u UN mirovnim misijama u svijetu, kojima "BiH šalje jasnu poruku da je trajno opredijeljena za mir".

Odbijena disciplinska tužba protiv sudije iz slučaja Nizame Hećimović

Odbijena disciplinska tužba protiv sudije iz slučaja Nizame Hećimović

Zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Slaven Galić rekao je da je veoma bitna vojna i politička pomoć Velike Britanije za stabilizaciju odnosa u BiH, te da cijeni podršku BiH na evroatlantskom putu.

Galić je ukazao i na veliki spektar aktivnosti u kojim se ogleda podrška Oružanim snagama BiH, među kojima je i ulaganje u infrastrukturu na vojnim lokacijama, te školovanja i obuke pripadnika Oružanih snaga BiH.

On je istakao da će Ministarstvo odbrane i Oružani snage BiH i nastaviti da podižu spremnost bataljonske borbene grupe lake pješadije, a isto tako i deminerske jedinice kako bi bili relevantan partner članicama NATO-a u međunarodnim operacijama.

Britansku delegaciju predvodio je vojni predstavnik ove zemlje u NATO-u general-pukovnik Ian Kejv, a prisutni su bili i ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli i vojni ataše pukovnik Еdvard Tejlor.

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Zamjenik direktora SIPA pobjegao u Hrvatsku kada je saznao da mu se sprema hapšenje

Kejv je istakao britansku posvećenost bezbjednosti i stabilnosti u regionu, a posebno u BiH.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalmajor Mirsad Ahmić.

Pratite nas i putem Vibera