Ministar transporta i komunikacija

Forto: U finalnoj fazi odabir izvođača za izradu projekta auto-puta Sarajevo - Beograd

  • Izvor: SRNA
  • 30.10.2023. 17:36

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH Еdin Forto rekao je na sjedinici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da je u finalnoj fazi odabir izvođača za izradu projekta izgradnje auto-puta Sarajevo - Beograd.

Komisija je na današnjoj sjednici primila na znanje informaciju Ministarstva transporta i komunikacija o aktivnostima na realizaciji strateškog projekta izgradnje auto-puta Sarajevo - Beograd.

Na znanje je primljena i informacija Ministarstva transporta i komunikacija o prednacrtu zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Forto je tokom rasprave naveo da su izmjene ovog zakona u finalnoj formi, te je podsjetio da je prethodne godine 225 ljudi poginulo na putevima u BiH.

Dodik predlaže da odjeljenje apelacionog Suda BiH bude u Novom Gradu

Dodik predlaže da odjeljenje apelacionog Suda BiH bude u Novom Gradu

Predsjedavajući Komisije za saobraćaj i komunikacije Jasmin Imamović istakao je da je potrebno što prije riješiti pitanje bahatih vozača.

Komisija je odgodila izjašnjavanje o tački dnevnog reda koja se odnosila na razmatranje Prijedloga odluke o javnom saslušanju - stanje u oblasti prenosa javnih ovlaštenja koje je realizovalo Ministarstvo transporta i komunikacija, a čiji predlagač je poslanik Šemsudin Mehmedović, dok se ne završi revizija o učinku rada ovog ministarstva.

Na današnjoj sjednici razmotrene su i informacije i odgovori dostavljeni u skladu sa zaključcima sa tematske sjednice Komisije, a na znanje je primljeno i izjašnjenje Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, te usvojen zaključak kojim je konstatovano da u BiH godišnje zastari oko šest miliona KM novčanih kazni koje su izrečene zbog saobraćajnih prekršaja.

Košarac: Ponovo se vraćamo na opasne prakse ignorisanja stavova Srpske

Košarac: Ponovo se vraćamo na opasne prakse ignorisanja stavova Srpske

Komisija je od Agencije zatražila da dostavi informaciju da li je dostavljala izvještaj Ministarstvu pravde u Savjetu ministara, ministarstvima pravde Republike Srpske i Federacije BiH i Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta o nenaplaćenim novčanim kaznama koje imaju rok naplativosti tri godine, počevši od dana unosa kazne u elektronsku evidenciju podataka.

Na znanje je primljena informacija u vezi sa izradom novog zakona o poštanskom sistemu BiH, kao i informacija Regulatorne agencije za komunikacije BiH dostavljene po zaključku sa 10. sjednice Komisije.

Komisija je usvojila i zaključak kojim se od Ministarstva transporta i komunikacija traži informacija o naplati RTV takse u BiH. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)