Gajeni losos se tovi ishranom od užeglog sjemena i ribljeg ulja, proteinskih prahova, pesticida i sintetičkih boja. Veoma je visok i omega 6 PUFA, i generalno je veoma loš i opasan po ljudsko zdravlje.
Iako je dosta pristupačniji, losos uzgajan u ribnjacima je hranjen nekvalitetnom hranom i prskan pesticidima i hemikalijama, da bi izgledao bolje "na oko". Baš kao što kaže izreka "Ono ste što jedete", tako i ovaj losos postaje nezdrav zbog svoje ishrane, a onda i vi, ukoliko ga konzumirate.
Nutritivna vrijednost ribe zavisi i od njenog uzgoja i ribnjaka u kom je boravila.
Farmeri koji rade na uzgoju ove vrste lososa moraju da nose zaštitne maske, da se ne bi otrovali od pesticida, kojim se on prska. Zbog nezdrave ishrane i pesticida, ova riba često mutira i mijenja svoj prirodan izgled do neprepoznatljivosti. Prskanje neurotoksičnim otrovima može dovesti do trovanja ljudskog organizma. Takođe, zagađivači iz ovog lososa mogu poremetiti hormone u tijelu čovjeka.
Takođe, ova riba se tovi peletom, da bi bila što veća i masnija, i do tri tone hrane na dan se baca u ove ribnjake. Voda se tako zagađuje, riba se deformiše, i puna je loših masti i hemije.
Ribnjaci u kojoj se riba uzgaja su, uglavnom, prljavi i visoko zagađeni. Mulj, otrovne materije i voda koja se uliva u kanale, čine ovog lososa još gorim i otrovnijim.
Jedan poznati naučni centar je radio testiranje na laboratorijskim zamorčićima. Jedno vrijeme su ih hranili uobičajenom laboratorijskom hranom, a posle toga uzgajanim lososom. Nakon konzumiranja ove vrste lososa, zamorčići su dobili masno tkivo na stomaku, i trovanje, koje je pokazalo koliko je ova namirnica štetna, masna i nutritivno siromašna.