Ne bacajte ih

Ideje kako da iskoristite kuvana jaja poslije Vaskrsa: Pripremite neodoljive salate

  • Izvor: Kurir
  • 23.04.2025. 08:45

Poslije prazničnih obroka često ostane višak kuvanih jaja, koja, iako lako dostupna, mogu postati dosadna ako se ne iskoriste na kreativan način.

Umjesto da ih jednostavno pojedete, isprobajte ove zdrave i hranljive recepte koji će vam pomoći da obogatite svoj obrok.

Ako opazite neprijatan miris, promjenu boje ili ako je bjelance ljigavo, jaje više nije bezbjedno za konzumiranje. Ako se jaja ogule, rok trajanja im se smanjuje na tri do pet dana jer su izloženija vazduhu i bakterijama.

Ova 3 odlična recepta pomoći će vam da iskoristite višak kuvanih jaja koji vam je ostao od Vaskrsa i pripremite ukusan, uravnotežen i zdrav obrok.

Zašto plaćamo cigarete skuplje ako je na markici stara cijena?

Zašto plaćamo cigarete skuplje ako je na markici stara cijena?

Salata sa kuvanim jajima, kinoom i povrćem

Potrebno je:

3 kuvana jaja

1 šolja skuvane kinoe

1/2 šolje crvene paprike, isječene na kockice

1/2 šolje krastavca, isječenog na kockice

1/4 crvenog luka, isječenog na tanke trakice

1 kašičica maslinovog ulja

Sok od pola limuna

So i biber po ukusu

Priprema:

Isjecite kuvana jaja na kriške. U velikoj posudi pomiješajte skuvanu kinoa, crvenu papriku, krastavac, crveni luk i jaja. Dodajte maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber, dobro promešajte i poslužite.

Opasni stršljenovi nova prijetnja za pčele u Еvropi: Naučnici pozivaju na akciju

Opasni stršljenovi nova prijetnja za pčele u Еvropi: Naučnici pozivaju na akciju

Jaja sa avokadom i integralnim hljebom

Potrebno je:

2 kuvana jaja

1/2 avokada

1 kriška integralnog hleba

1 kašičica maslinovog ulja

So i biber po ukusu

Priprema:

Tostirajte krišku integralnog hleba. Na hleb stavite izgnječeni avokado, posolite i pobiberite. Isjecite kuvana jaja na kriške i stavite ih preko avokada. Pokapajte sa malo maslinovog ulja i poslužite.

Jaja sa povrćem i feta sirom

Potrebno je:

2 kuvana jaja

1/2 šolje feta sira

1/2 šolje paradajza, isječenog na kockice

1/4 crvenog luka, isječenog na tanke trakice

Zbog šumskog požara evakuisano nekoliko hiljada ljudi

Zbog šumskog požara evakuisano nekoliko hiljada ljudi

1 kašičica maslinovog ulja

So, biber po ukusu

Sušeni origano ili bosiljak (po želji)

Priprema:

Isjeckajte kuvana jaja na kriške. U posudi pomiješajte feta sir, paradajz, crveni luk, maslinovo ulje i začine po ukusu. Dodajte isječena jaja, dobro promiješajte i poslužite kao osvježavajući obrok.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: