ATV

Potvrđeno

Čuvena marka prestaje da proizvodi automobile

 • Izvor: Kurir
 • 06.09.2023. 10:46

Poznata španska marka Seat, koja posluje u sastavu njemačkog Volkswagena još od 1986., više neće proizvoditi automobile i zamijeniće ga Kupra, potvrdio je predsjednik Volksvagena Tomas Šefer.

"Budućnost Seata je Kupra", rekao je Šefer na sajmu automobila u Minhenu na pitanje o tome šta će biti sa Seatom, piše Autocar.

Šefer je izjavio da će se postojeći Seatovi modeli i dalje proizvoditi dok im ne isteknu tradicionalni životni ciklusi, ali će marka nakon toga biti ugašena kao proizvođač automobila.

Ime Seat će ostati i neće biti povučeno, a Šefer je rekao da će Volkswagen grupa naći drugu ulogu za njega.

Umjesto toga, firma će se vjerovatno okrenuti drugim rješenjima mobilnosti kao što su električni trotineti i slično.

Šefer je kazao da je preterano ulagati i u Seat i u Kupru, jer je potencijal zarade za Kupru daleko veći. U tu svrhu, Šefer jer potvdio da će VW Grupa snažno ulagati u Kupru.

Kupru Formentor naslediće Kupra Tavascan, a firma je takođe predstavila novi početni model Kupra Urban Rebel, kao i električni sportski automobil Kupra Dark Rebel.

Produkcijska verzija ovog automobila krenuće u proizvodnju 2025. u Seatovoj fabrici Martorel u Španiji, zajedno sa bratskim modelima drugih marki VW Grupe, uključujući VW ID.2.

Šefer je dodao da su španski kupci takođe dobro reagovali na Kupru, pa je naglasio da je Kupra i dalje najbrže rastuća marka u Evropi.

Moguće je da bi Seat Leon mogao postati samo Kupra Leon već od redizajna 2024. godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 20:10 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:05 Serija: Еskobar (16+)

  Podvizi ozloglašenog narko-bosa, Pabla Еscobara.