Opšti sud EU donio odluku

Znak “Adidasa” - nevažeći

  • 19.06.2019. 11:36

Opšti sud EU donio je odluku danas da je nevažeći zaštitni znak njemačke kompanije za proizvodnju sportske opreme "Adidas" sa tri pruge jer nema određenu karakteristiku.

Sud je saopštio da podržava odluku Evropske kancelarije za intelektualno vlasništvo /EUIPO/ iz 2016. godine kojom je poništena prethodna odluka o prihvatanju zaštitnog znaka. 

NJemačka kompanija registrovala je svoj zaštitni znak za odjeću, sportsku obuću i opremu za glavu, navodeći da sadrži "tri paralelne pruge istog razmaka". 

Međutim, znak je osporila belgijska kompanija "Šu brending" sa kojom je "Adidas" u višedecenijskom sporu. 

Sud EU je prošle godine proglasio zaštitni znak "Šu Brendinga" nevažećim navodeći da su njihove dvije pruge suviše slične "Adidasovim". 

"`Adidas` mora da pokaže znak sa određenom karakteristikom širom EU zasnovanu na njegovoj upotrebi kako bi potrošači odmah znali da se radi o njihovom proizvodu i mogu da razlikuju proizvod neke druge kompanije", ističe se u odluci. 

"Adidas" mora i da iznese dokaze da je znak u upotrebi u pet članica EU a ne širom bloka. 

NJemačka kompanija može da se žali na ovu odluku Evropskom sudu pravde. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)